Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü tarafından itfaiyecilere Olay Yeri İnceleme semineri verildi.

Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti Şube Müdürlüğü Uzmanı Komiser Ramazan Çetin tarafından 12-13 Kasım 2013 tarihlerinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen seminere, itfaiye Müdürlüğü personelinden 200 kişi katıldı.

Seminerden önce söz alan İtfaiye Müdürü Cahit Küçükönder, Kahramanmaraş Emniyet Müdürlüğü'ne gösterdikleri duyarlılık için teşekkür etti.

Büyükşehir belediyesine geçiş sürecinde itfaiyenin hedeflerini anlatan Küçükönder, İtfaiye personelinin birinci önceliğinin can ve mal kaybını önlemek olduğunu belirterek verimli çalışmada empati kurmanın ve kurumlar arasında işbirliğinin önemi hakkında kısa bir sunum yaptı.

Bahse konu eğitimde, olay yeri inceleme uzmanı Komiser Ramazan Çetin, seminerin amacının can ya da mal kurtarırken delillerin karartılması riskini ortadan kaldırmak olduğunu belirterek, sinevizyon eşliğinde itfaiye personelinin yangın yerinde dikkat etmesi gereken hususları sıraladı. 

Delillerin görgü tanıklarının ifadelerinden daha güvenilir olduğunu vurguladı. Bazen, bir şişenin, boş bir bidonun ya da bir izmaritin çok şeyi aydınlatabileceğinin altını çizdi Türk Emniyet Teşkilatı'nın, gelinen noktada dünyanın pek çok ülkesinde ”˜'Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespiti'' konusunda eğitimler verdiğini belirten Çetin, daha sonra itfaiye personelinin sorularını cevapladı.

İtfaiye Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada; emniyet teşkilatı ve 112 Acil Yardım Ekipleriyle,  yangın, kaza-göçük vb. itfai olaylarda ortak çalışmanın geliştirilmesi konusunda, fikir alışverişinde bulunulduğu bildirildi.