Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Eğitim Fakültesi tarafından Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığının personel ve yöneticilerine Pedagoji Eğitimi programı başladı. İlk semineri ise Eğitim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Niyazi Can verdi.

Hizmet içi eğitim programının amacının İtfaiye Daire Başkanlığı eğitmenlerinin ve ekip başlarının pedagojik formasyon bilgi ve becerilerini geliştirmek, okullarda ve işyerlerinde verdikleri eğitimlerinin kalitesini artırmak, itfaiyeci halk ilişkilerini daha nitelikli hale getirmek, vatandaşın yangına ve diğer afetlere karşı bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çalışmalarında öğrenci ve yetişkin psikolojisini dikkate alarak eğitim vermelerini sağlamak olduğunu belirten Dekan Can konuşmasına şöyle devam etti: “Üniversite ve Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile yapılan hizmet içi eğitimler çok önemli. Sektördeki personellerin sürekli eğitilmeleri ve birçok şeyi öğrenmeleri gerektiğine inanıyorum. Halkın yangın, deprem ve diğer acil durumlarda önceden bilgilendirilmesi ve bilinçlendirilmesi çok önemli, bu olay aynı tıptaki koruyucu hekimlik gibi bunun içinde yani halkın bilinçlendirilmesinde itfaiye yöneticileri ve personeline önemli görevler düşmektedir. Eğitimde grubun yönetimi, eğitmen, öğrenen, eğitim yöntemi ve ortam önemlidir. Eğitimcinin bilgilendirilecek konuya iyi hazırlanması, dinleyenleri motive etmesi, dinleyicilerin beklentilerini bilmesi ve güven ortamı oluşturması gerekir. Vatandaşın ve öğrencilerin afetlere karşı bilinçlendirilmesi, hazırlıklı olması ve farkındalık oluşturulması için İtfaiye Daire Başkanlığının eğitim programları pedagojik ölçülerde olmalıdır. Böylece dinleyenlerin, öğrencilerin konuya karşı motive olmaları, daha yeni bilgileri araştırmaları böylece tüm toplumunun hassasiyetlerinin ve farkındalıklarının yükselmesi mümkün olacaktır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı konferans salonunda başlatılan ve çok sayıda itfaiye ve eğitim personelinin katıldığı hizmet içi eğitim programında, KSÜ Eğitim Fakültesinden 10 akademisyen yaklaşık iki hafta sürecek eğtimde ”˜Öğretici-öğrenci/halk ilişkileri, motivasyon, eğitim ve yetişkin psikolojisi, etkili/eğlenceli eğitim, öğrenme-öğretim, liderlik, simülasyon ve drama teknikleri, çocuk psikolojisi, kriz psikolojisi ve yönetimi ile konferans-sunu teknikleri' konularında eğitim vereceklerdir.