İtfaiye Müdürlüğü ve Belediye AKMOD birimi, kamu kurum ve kuruluşları, fabrikalar ve site yönetimleri ile koordinasyon halinde yürüttüğü  ''YANGIN GÜVENLİĞİ TEDBİRLERİ ve FARKINDALIK EĞİTİMİ '' kapsamında, Kahramanmaraş E tipi Kapalı Cezaevinde eğitim verdi.

İtfaiye eğitmenleri ile AKMOD görevlilerinin 2 saat süren sunumuna, koğuş mümessilleri ve infaz koruma memurlarından oluşan 70 kişilik bir grup katıldı.

Eğitim kapsamında, yangınların önüne geçilmesi ve hiç yaşanmaması, olası bir yangında, bu görev için seçilen personelin ve yangın mahallindeki şahısların hızlı ve etkili müdahalesinin önemi üzerinde duruldu. Yangında ilk bir dakikada yapılacak hızlı, etkili ve doğru müdahalenin sonuçları, slayt eşliğinde anlatıldı. Ayrıca, yangın önleyici tedbirler, yangın yerindeki tehlikeler ve yangın güvenliği konuları işlendi. Daha sonra, katılımcıların konuyla ilgili soruları İtfaiye ve AKMOD eğitmenlerimiz tarafından cevaplandırıldı.

İtfaiye Müdürlüğünden yapılan açıklamada, eğitim programının, AKMOD biriminin de desteğiyle, kesintisiz devam edeceği, programa dahil olmayı talep eden kurum ve kuruluşlarımızın ve site yöneticilerimizin, muhtarlıklarımızın, Kahramanmaraş Belediyesi İtfaiye ve AKMOD birimiyle irtibata geçmeleri gerektiği bildirildi.