Bursa'nın İznik ilçesine otelcilik ve turizm eğitimi için uygulama oteli ve çini üretim atölyesi kurulacak.

İznik ilçesini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, okullarda incelemelerde bulundu. Sarıkaya ve beraberindekiler, İznik’te çini üretim atölyesi ile otelcilik ve turizm eğitimi alanında kullanılacak uygulama oteli kazandırılması konusunda alan araştırması yaptı. Bursa’nın önemli bir turizm merkezi haline geldiğini belirten Veli Sarıkaya, "İznik, tarihi ve kültürel zenginliğe sahip bir ilçemiz. Bu ilçede önemli bir turizm potansiyeli var. Biz de otelcilik ve turizm eğitimi alanında kullanılmak üzere ilçemize uygulama oteli kazandırmayı planlıyoruz. Uygulama otelinin öğrencilerimizin eğitimine ve ilçe turizmine önemli katkı sağlayacağını düşünüyoruz." dedi.

İznik Çok Programlı Lisesi’ni de ziyaret eden ve çini bölümünde incelemelerde bulunan Sarıkaya, "İznik çinisi dünyaca ün yapmış önemli bir değerimizdir. Öğrencilerimiz de bu alanda eğitim alıyorlar. Okulumuza, Büyükşehir Belediyesi ile iş birliği içinde çini üretim atölyesi kazandırmayı planlıyoruz." şeklinde konuştu.

Hızlı teknolojik gelişimle dünyada mesleki ve teknik eğitimin giderek önem kazandığını anlatan İl Milli Eğitim Müdürü Veli Sarıkaya, öğrencilerden de meslek seçimine büyük önem vermelerini istedi.