Jandarma Genel Komutanlığı ile yapılan protokol gereği, Bursa il jandarma komutanlığı personeline ‘kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi’ konulu seminer verildi.

ECORYS Araştırma ve Danışma Limited firmasından iki uzman personel tarafından ‘kadına yönelik aile içi şiddetin önlenmesi’ konulu yerinde destek eğitiminin dokuzuncusu Bursa il jandarma komutanlığında gerçekleştirildi. Ailenin korunması ve kadına karşı şiddetin önlenmesine dair kanunun anlatılması maksadıyla projede görevli 2 uzman Ebru Hanbay Çakır ve Avukat Huriye Karabacak Danacı tarafından eğitim verildi. Jandarma personeline kadına yönelik şiddetin önlenmesi konusunda duyarlılık kazanmalarını sağlamak, şiddete maruz kalan veya risk altındaki kadınlara yönelik belli bir standart/kalitede hizmet sunulabilmesi için temel bilgilerini ve becerilerini geliştirmek üzere eğitim verildi.

Bursa jandarma komutanlığı çocuk ve kadın kısım amirliği ile ilçe jandarma komutanlığı ve jandarma komutanlıklarında çocuk ve kadın suçları işlem astsubayı olarak görev yapan 67 personel eğitime katıldı. Jandarma personeline verilen bilginin iyi anlaşılabilmesi ve kalıcı olması amacıyla da eğitim görsel öğelerle desteklenerek verildi.