Mersin'in Silifke İlçe Belediyesi, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü, Türkiye Satranç Federasyonu İlçe Temsilciliği ile Taşucu Liman Başkanlığı işbirliğiyle Kabotaj Bayramı Satranç Turnuvası düzenlendi. 27-28 Haziran 2015 tarihleri arasında Taşucu Marina Kafe’de düzenlenen satranç turnuvasında dereceye girenlere ödülleri 1 Temmuz Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen ödül töreninde verilecek.

Satrancın yeni yetişen genç nesiller için faydalı ve zeki bir spor dalı olduğunu vurgulayan Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, ‘’Önemli bir zekâ sporu olan satrancı çocuklarına aşılayan ailelere ve bu eğitimleri sağlayan öğretmenlerimize teşekkür ediyorum. Böyle etkinlikler sayesinde zeki, akıllı, atak genç nesiller yetişecektir. Satranç, çocuklara strateji ve önceden nasıl bir hamle yapabilme kabiliyeti kazandırırken, rakibinin hamlelerini izleyerek hamlelere karşı hamle geliştirmeyi de öğretiyor.Bu da çocuğun zekâsını ve kabiliyetini geliştiriyor. Bizlere beyni çalışan insanlar lazım. Satranç beyni çalıştıran bir spordur. Katılan bütün sporcularımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum.” dedi.

Satranç Federasyonu İlçe Temsilcisi Mehmet Coşkun ise "Satranç zamanı kullanmayı öğretirken, kazanmak için tek bir yolun olmadığını ve bazı zamanlarda kaybetmenin de gerekli olduğunu öğreten bir spor oyunudur. Satranç aynı zamanda görsel zekâyı geliştirerek, görsel hafızayı da kamçılıyor. Tüm dikkatleri bir yerde toplamaya yardımcı oluyor ve plan yapma, muhakeme gücü, sabırlı olma, mücadeleci bir ruha sahip olma ve pratik işlemlerinde hızlıca yapılmasına olanak sağlıyor. Faruk Özdüzenciler Gençlik Merkezi olarak satranç turnuvalarını düzenli bir şekilde yürüterek, sporcularımıza bu dallarda eğitim vermeyi sürdürüyoruz. Kabotaj Bayramı dolayısıyla düzenlenen turnuvalara katılan bütün sporcularımızı tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.