Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kırsal alanda yaşayan kadınları tarımsal, toplumsal cinsiyet eşitliği, kadına yönelik şiddet, kişi hak ve özgürlükleri gibi konularda eğitmek amacıyla eğitimler verecek.

Türkiye genelinde öncelikle pilot illerde gerçekleştirilen eğitimlerin 81 il genelinde uygulanmaya alınacağı belirtildi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliğince imzalanan iş birliği protokolü çerçevesinde uygulanacak eğitimlere Muş’un Sungu ilçesinde 2-6 Mart tarihlerinde başlanacak.

Konu ile ilgili açıklamada bulunan Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, ön hazırlık çalışmalarının tamamlandığını belirterek şunları söyledi: ''Türkiye genelinde uygulanacak kadın çiftçilerin eğitimi programına Muş ilimizde Sungu beldesinde başlanacaktır. İlgili teknik personellerimizce ön hazırlık çalışmaları tamamlanmıştır. Gıda. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Ziraat Odaları Birliği Başkanlığı iş birliği ile başlatılan kadın çiftçi eğitimi protokolü kapsamında 2-6 Mart tarihleri arasında Sungu’da verilecek eğitimlerde başarılı olan kadın çiftçilerimize 9 Mart’ta katılım belgeleri de verilecek."

Eğitimlere katılacak kadın çiftçilerin, 18 yaşını doldurmuş; evli ise kendisinin, eşinin veya anne babasının; bekâr ise kendinin, anne babanın veya kardeşlerden herhangi birisinin ziraat odasına kayıtlı olması gerektiği belirtildi.