Konferans Pazarcık Meslek Yüksekokulu müdür yardımcısı Öğr. Gör. Necati KARAPINAR tarafından yapılan konuşmayla başladı. Öğretim Görevlisi Necati KARAPINAR konuşmasında "Bu konferans meslek yüksekokulumuzdaki "Girişimcilik" dersi kapsamında, değerli öğrencilerimizin katkıları ile gerçekleştirilmiştir. Meslek Yüksekokulumuz Kahramanmaraş merkezde eğitim faaliyetini gösteren ve bünyesine işletme yönetimi, yerel yönetimler, dış ticaret ve adalet programlarını bulunduran bir meslek yüksekokuldur. Meslek Yüksekokulumuzun vizyonu “ Sektör Odaklı Nitelikli Eğitim” dir. Bu kapsamda teorik eğitimlerin yanında uygulamalı eğitim yapıyoruz. Bugünde Türkiye ekonomisinin % 99 unu oluşturan Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmelerin yapısı ve girişimcilik kavramını konusunda seminer düzenlenmiştir. Günümüzde, gelişmekte olan ekonomiler için kadınların iş yaşamına katılımı hayati bir önemi bulunmaktadır. Bu sebeple kadınların çalışma hayatında aktif rol oynamaları için gerçekleştirilen farkındalık ve kapasite geliştirme vb. çalışmalar ile kadınların girişimcilik faaliyetlerinde bulunmaları da teşvik ediliyor. Bu seminerde özellikle kadın girişimciliği konusunda öğrencilerimizi bilgilendirmesi, canlı örneklerle kadın girişimciliğin teşvik edilmesi amacıyla KAGİD başkanı Hatice KOÇ davet edilmiş ve kendileri de davetimizi kabul etmişlerdir. KAGİD başkanı Hatice KOÇ' a çok  teşekkür ederim" dedi.
              
Konferansa konuşmacı olarak katılan KAGİD başkanı Hatice KOÇ, Konuşmasında Girişimciliğin tanımı yapmış, başarılı bir girişimcinin hangi özelliklere sahip olması gerektiğini güncel örneklerle anlatmış girişimcilikte kadın girişimciliğinin önemini, kadın girişimciliğin sorunları ve çözüm önerileri konularından söz etti.
 
KAGİD başkanı Hatice KOÇ, konuşmasına şu şekilde devam etmiştir “Küresel rekabet ortamına bakıldığında çoğu ülkeye kıyasla ülkemizde kadın girişimciliğinde görülen gelişmeler yetersiz kalmaktadır. Türkiye'de ancak 1980'li yıllardan itibaren kadınların işgücüne katılımı konusunda yapılan çalışmalar hız kazanmış ve 1990'lı yıllarda da bu çalışmalar istikrarlı bir grafik çizmiştir. Son yıllarda gerek geleneksel gerek sosyal medyanın da desteğini alan kadın girişimcilere olan ilgi artmıştır. Bu ilgiyle doğrusal olarak, her geçen gün Türkiye'nin başarılı kadın girişimcilerine dair haberler medyada geniş yer bulmaktadır”. “Kadın girişimciliği gökyüzünde uçan kuşun iki kanadından biridir, tek kanatlı kuşun ulaşabileceğini uzaklıkla, çift kanadı aktif çalışan bir kuşun ulaşabileceği uzaklık bir olamaz. Bu nedenle daha gelişmiş ülke için kadın girişimciliğin erkek girişimcilik kadar geliştirilmesi gerekmektedir”.

Konferans  plaket ve çiçek taktimi, toplu fotoğraf çekimleriyle son buldu.