Bitlis’in Tatvan ilçesinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı bünyesinde faaliyet gösteren Tatvan Aile Destek Merkezinin (TADEM) sertifika töreninde konuşan Kaymakam Murat Erkan, güçlü bir millet ve güçlü bir devlet olmanın öncelikli unsurunun kadınlar olduğunu söyledi. Kaymakam Erkan, “Bizim kadınlarımız ne kadar eğitimli, ne kadar güçlü ve huzurlu ise toplumumuzda o kadar huzurlu olacak, o kadar medeni olacak, o kadar huzurlu olacak. Biz bundan eminiz. Çünkü milletimizin yarısını kadınlarımız oluşturuyor diğer yarısını ise onlar eğitiyor, onlar yetiştiriyor. Dolayısıyla milletimizin tamamı kadınlarımızın elinden geçiyor. Biz bunu çok geç fark ettik ama şunun üzerinde önemle durmamız lazım bizim. Bizim eğitim kurumumuz ailemiz. Biz ailelerimizi eğitim kurumu gibi düşüneceğiz. Annelerimizi de birer öğretmen gibi düşünüp onlara o şekilde alt yapı sağlamamız lazım. Zaten son günlerde bu konu gündeme gelemeye başladı. Zira annelik en önemli kariyerdir. Bu çok güzel ve gecikmiş bir ifadedir. Biz aile yapımızı ve dolayısıyla kadınlarımızı ve annelerimizi ne kadar güçlendirirsek, ne kadar güçlü bir alt yapı verirsek onlara, toplumumuzda, milletimizde, devletimizde o kadar güçlü olacaktır. O yüzden burada yapılan işler çok çok önemli ve anlamlı.” dedi.

“TADEM’LERİN DEVAM ETMESİ İÇİN TEKLİF SUNDUK”

Tatvan’da bulunan 2 ayrı Aile Destek Merkezi’nin kurulduğu günden bu güne önemli çalışmalara imza attığını ve binlerce aileye ulaştığını ifade eden Kaymakam Erkan, “Biz burada TADEM’de binlerce aileye ulaştık, binlerce kadınımıza burada eğitim verdik. Onlar burada çocuklarını kreşe bıraktı ve eğitimlere ve sosyal etkiliklere katıldılar. Birbirleriyle sohbet edip arkadaş oldular. Tüm bunlara imkan sağlayan başta valiliğimize, sayın valimize ve değerli hanımefendiye, aile bakanlığımıza ve ekibimize teşekkür ediyoruz. İnşallah biz bu yılda TADEM’lerin devam etmesi için teklif verdik. Teklifimiz devam ederse her iki TADEM’imizi de devam ettireceğiz. Bu hizmetler devam edecek. İnşallah bu ilgi alakada artarak devam edecektir. Bizim istediğimiz tek şey buradan alınan eğitimleri mutlaka hayatınıza yansıtmanızdır. İnşallah buda kısa sürede gerçekleşecektir.” diye konuştu.

“PSİKOPAT ÇOCUKLARI BİZLER DOĞURUYORUZ, ÇOCUKLARIMIZA SAHİP ÇIKALIM”

Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün Eşi Emine Öztürk ise geleceğimizin teminatı olan çocukların doğru şekilde eğitilmesinde annenin rolünün büyük ve önemli olduğuna dikkat çekerek, “Ben kadınlarımızdan eşlerine, ailelerine ve çocuklarına sevgi vermelerini diliyorum. Çünkü bu psikopat dediğimiz çocukları yine bizler doğuruyoruz. O çocukları yetiştirenler de anneler. Bu nedenle çocuklarımıza sahip çıkalım ve onları çok sevelim, çok koruyalım. Biz bunu yaptığımız zaman inşallah her şey daha güzel olacaktır.” şeklinde konuştu.

Daha sonra kısa birer konuşma yapan TADEM kursiyerleri ise, TADEM’lerin gerekliliğine vurgu yaparak, TADEM’in hayatlarına kattığı artı değerleri anlattılar.

Yapılan konuşmaların ardından Bitlis Valisi Orhan Öztürk’ün eşi Emine Öztürk, Tatvan Kaymakamı Murat Erkan ve Eşi Çiğdem Erkan ile ilçedeki kurum amirlerinin katılımıyla düzenlenen törenle 5 farklı kurstan yaklaşık 75 kursiyere sertifikaları verildi.

Ayrıca, Kaymakam Erkan ve eşi Çiğdem Erkan tarafından TADEM kursiyerlerinin hazırlamış olduğu tablolardan Emine Öztürk’e hediye verildi.

Sertifika töreninin ardından ise program, TADEM’in çalışmalarının yer aldığı slayt, müzik dinletisi ve ikramda bulunulmasıyla son buldu.