Kahramanmaraş'tan 9 lise öğretmeni, Birleşmiş Milletler (BM) "Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Geliştirilmesi Ortak Programı" kapsamında "mor sertifika" aldı.

Sabancı Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Aydın, Eskişehir, Gaziantep, Kahramanmaraş, Kayseri ve Kocaeli olmak üzere altı ilden toplam 47 lise öğretmeninin katıldığı Sabancı Üniversitesi'nde gerçekleştirilen programda, eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği, kadın ve kız çocuklarının insan hakları gibi konular anlatıldı.

Sabancı Üniversitesi öğretim görevlileri, yıl içerisinde proje illerini ziyaret ederek lise öğretmenleriyle bir araya geldi ve eğitimde toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda çalışmalar yaptı. Daha detaylı çalışma yapmak isteyen 47 lise öğretmeni, Sabancı Üniversitesi'ne davet edildi.

Eğitimlere katılan öğretmenler İstanbul'da gerçekleştirilen törenle sertifikalarını Milli Eğitim Bakanlığı Araştırma Geliştirme Grup Başkanı Mehmet Özcan ve Sabancı Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sondan Durukanoğlu Feyiz'den aldı.

Sertifika alan öğretmenler arasında Kahramanmaraş'tan da 9 lise öğretmeni bulunuyor.