Kadir Has Üniversitesi Kariyer Merkezi, tüm öğrenci ve mezunlarına kariyer odaklı profesyonel danışmanlık hizmeti veriyor. Mezunlar bu sayede, iş arama sürecine bilgi donanımlı olarak hazırlanıyor.
Kadir Has Üniversitesi Kariyer Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi, öğrencilerin kariyer süreçlerini desteklemek amacıyla hedef belirleme, etkili özgeçmiş yazımı, mülakat teknikleri gibi konularda birebir danışmanlık vererek, sektörel ve kişisel gelişim içerikli seminer ve etkinlikler düzenliyor.
Kariyer Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi sektörlerin şirketleriyle öğrencileri bir araya getirerek, bu şirketlerdeki staj ve iş olanaklarını tanıtan etkinlikler gerçekleştiriyor. Ofis, mezunların birbirleriyle, mevcut öğrencilerle ve üniversiteyle olan bağlarını güçlendirmeyi hedefleyerek, bu doğrultuda her ay düzenli olarak Rektör-Mezun Buluşmaları, Mezun Kampüste seminerleri gibi birçok etkinlik düzenliyor.
‘Mentor-mentee’ programı sayesinde gönüllü mezunlar mevcut öğrenciler ile birebir görüşerek tecrübelerini aktarıyor, çalıştıkları şirketlere davet ediyor ve reel sektörü daha yakından tanımalarını sağlıyor.
‘İş Hayatına Giriş Seminerleri’ ile öğrenciler sektör yöneticileriyle buluşuyor
Yöneticiler ve mezunlar, bilgi ve deneyimlerini ‘İş Hayatına Giriş Seminerleri’ aracılığıyla öğrencilere aktarıyor. Bu seminerlerde öğrenciler farklı kurum kültürlerini de yakından tanıma fırsatı bulmuş oluyor. Her yıl Cibali Kadir Has ve Selimpaşa Kampüs’lerinde düzenlenen çeşitli seminerlere finans, endüstri telekomünikasyon, elektronik, pazarlama, hizmet ve eğitim gibi birçok farklı sektörden yönetici konuşmacı olarak katılım sağlıyor, öğrencilerin sorularını yanıtlıyor ve bilgi birikimlerini onlarla paylaşıyor.
‘Kariyer Gelişim Eğitimleri’ ile mezunlar bir adım önde
Kariyer Merkezi ve Mezunlarla İlişkiler Ofisi, ‘Kariyer Gelişim Eğitimleri’ ile öğrencileri iş hayatına hazırlıyor. Öğrencilerin kişisel gelişimlerini tamamlamaları, kariyer tercihlerini bilinçli bir şekilde yaparak etkin iş arama yöntemleri edinmeleri ve iş hayatına adım attıktan sonra başarılı olabilmeleri için, stres yönetiminden Cv yazma tekniklerine, imaj yönetiminden zaman yönetimine kadar birçok konuda eğitimler düzenleniyor.
Ayrıca her yıl üç gün süren ‘Kariyer Gelişim Günleri’nde farklı sektörlerde hizmet veren, Türkiye ve dünyada isim yapmış lider firmalar öğrenciler ile buluşturuluyor. Böylelikle öğrenciler, kariyerlerine hangi sektörde, hangi pozisyonda ve hangi şekilde ilerleyeceklerine dair ipuçları elde ediyor.
Kadir Has Üniversitesi mezunlarının çalıştıkları alanlara gore dağılımına bakıldığında, en çok mühendislik, medya ve iletişim, pazarlama, bilgi teknolojisi ve hukuk sektörleri ön plana çıkıyor. Çalışma hayatına yurtdışında devam eden Kadir Has mezunları ise kariyerlerini yoğunluklu olarak Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Almanya, Hollanda ve Fransa’da sürdürüyorlar.
Aralarında Apple, Youtube, Microsoft, Siemens, Mercedes-Benz USA ve BMW Group gibi dünya devi şirketlerin de bulunduğu uluslararası firmalarda kariyer yapan mezunlar, Kadir Has Üniversitesini yurtdışında da temsil ediyorlar. Kadir Has Üniversitesi mezunlarının lisansüstü eğitimlerinde en çok tercih ettikleri ülkeler ise şöyle: Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, İtalya, Almanya, Kanada ve Hollanda.