Kafkas Dernekleri Federasyonu, Çerkes Numune Mektebi geleneğine saygı ifadesi olarak, yıllardır sürdürülen eğitim faaliyetlerini, yeni eğitim teknolojilerinin yardımıyla "Çerkes Numune Mektebi" adıyla bu platformda sunuyor.

Çerkes Numune Mektebi platformunda dersler beş "okul"a ayrılmış durumda. Nart Akademi gençlere yönelik eğitim programlarından oluşurken, Nart Kulübü çocuklarımız için eğitsel içerik sunuyor. Anadil bölümü hem anadilde okuma yazma öürenmek isteyenler, hem de anadili öğrenmek ve geliştirmek isteyenler için dersler hazırlanıyor. Kültür bölümünde el sanatları ve halk dansları gibi Çerkes kültürünün farklı yönlerini öğrenmek isteyenler için kurslar bulunuyor. Girişimcilik Merkezi dersleri özellikle gençlerin girişimci yeteneklerini geliştirmeyi hedefliyor.

Müfredatta henüz Nart Akademi kapsamında 2020 yılında verilen Kimlik ve Kültür dersi yer alıyor. Kurumsal/Kaffed bölümünde ise Dijital Kaffed Arşivi oluşturulmaya başlandı.

İçerik geliştirme çalışmaları devam eden sayfamızda şu an Nart Akademi kapsamında Çerkes Soykırımı ve Sürgünü üzerine olan "açık ders" herkesin erişimine açık.

Çerkes Numune Mektebi'ne akademi.kaffed.org/ adresinden ulaşabilirsiniz.