ÖSYM'nin YGS ve LYS sonuçlarını baz alarak yaptığı '2014 Liseler Arası Genel Başarı' sonuçları açıklandı. Buna göre, Özel Kahramankent Fen Lisesi, 6 puan türünde Kahramanmaraş birincisi oldu.

Liselerin bireysel başarılarının yanında, tüm branşların ortalama sonuçlarının yayınlanması ile birlikte ortaya çıkan kitlesel başarının da Kahramankent Eğitim Kurumları'nın memnun ettiğini söyleyen Genel Müdür Murat Tunç, “Türkiye’deki tüm liseler arasında TM-1-2-3 puan ortalamalarında Türkiye 10'uncusu olduk. Böylelikle başarının bireysel değil kitlesel olması gerektiğini bir kere daha vurguladık.” dedi.

Tunç, “Türkiye’de sayısı 10 bin 955 olan özel, devlet, Anadolu, fen ve meslek liseleri arasında TM-1-2-3 puan türlerindeki başarıyla Kahramanmaraş’ın haklı gururu olduk. Bu başarının asıl kaynağı düzenli takip, etüt sistemi, öğretmenlerimizin özverili çalışmaları ve velilerimiz ile kurduğumuz temas. Kahraman şehrimizin adını duyurmak ve başarısını artırmak için elimizden gelen tüm çabayı gösterme gayreti içerisinde olacağız.” diye konuştu.

Başarının Özel Kahramankent Eğitim Kurumları'nda geleneksel hale geldiğini ifade eden Tunç, “Okullarımız, eğitim, spor, edebiyat, sanatta, gerekse sosyal faaliyetler alanında il ve Türkiye genelinde marka okul olduklarını bir kez daha kanıtlamıştır. Kahramanmaraş’ın güzel insanları her şeyin en güzeline layık. Bize düşen vazife, bu şehrin adının eğitim konusunda zirveye çıkartılması olacaksa biz bu göreve talibiz.” dedi.