Milli Eğitim Bakanlığı'nın Türkiye genelinde düzenlediği "Çanakkale Ruhu ve Gençlik" konulu liseler arası kompozisyon yarışmasında Özel Kahraman Kent Fen Lisesi öğrencisi Alperen Ayar, ‘Çanakkale Ruhu’ şiiriyle erkekler kategorisinde birinci, genel sıralamada ise Türkiye 6.’sı oldu. Ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan alan Ayar, “Çanakkale destanı beni çok gururlandırıyor. Kompozisyon yarışmasında derece almam bu anlamda benim için bir onur oldu.” dedi.

Çanakkale Zaferi'nin 100. Yıl dönümü etkinlikleri çerçevesinde Çanakkale Zaferi'ndeki diriliş ruhunu gençliğe taşımak ve şehitlerimizi yad etmek amacıyla Türkiye genelinde liseler arasında düzenlenen yarışmada Özel Kahraman Kent Fen Lisesi öğrencisi Alperen Ayar, Türkiye 6’cısı, erklerde ise Türkiye birincisi oldu. Geçtiğimiz hafta İstanbul’da düzenlenen törenle ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın elinden alan Ayar, 81 ilden yaklaşık 100 bin öğrencinin katıldığı yarışmada ilk 10’a kalan tek erkek öğrenci olmasıyla dikkatleri üzerine çekti.

Ödülünün Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın elinden aldığı için mutlu olduğunu söyleyen Özel Kahraman Kent Fen Lisesi birinci sınıf öğrencisi Alperen Ayar: “Okulumu gerek bilimsel gerekse sanatsal platformda en yükseğe taşımak için canla başla çalışıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığının düzenlediği kompozisyon yarışmasında bölgede 2’nci, Türkiye genelinde 6’ncı oldum. Ödülümüm Cumhurbaşkanımız elinden aldım. Okulumu böyle bir yarışmada en güzel şekilde temsil ettiğimi için mutluyum. Bu süreçte üzerimde emeği bulunan öğretmen ve aileme teşekkür ediyorum. Ben aynı zamanda TÜBİTAK bilim olimpiyatlarına hazırlanıyorum.” dedi.

Okul Müdürü Ali Kutup, öğrencilerin ulusal ve uluslar arası yarışmalarda birçok derce elde ettiğini belirtti. YGS sınavında İl genelinde tüm puan türlerinde derecelerin Kahramankent Lisesi öğrencilerine ait olduğunu ifade eden Kutup: “Öğrencimizin Türkiye genelinde yaklaşık 100 bin öğrencinin katılmış olduğu ‘Çanakkale Ruhu’ konulu kompozisyon yarışmasında Türkiye 6’ncısı olması ve okulumuzun YGS ve TÜBİTAK yarışmalarındaki başarıları bizi gururlandırıyor. Öğrencilerimiz ayrıca geçen hafta açıklanan YGS sınavında il genelinde tüm puan türlerinde ilk 3’ü alarak 18’de 18 derece elde etmiştir. Başarılarımızda emeği geçen öğretmen ve velilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.