Kahramanmaraş Özel Kahramankent Ortaokulu öğrencileri, Çanakkale Zaferi'nin 100. yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde türkü, şiir ve tiyatro gösterisiyle Çanakkale şehitlerini andı. Etkinliğe katılan Türk halk müziği sanatçısı Gökmen ve sunucu Asım Yıldırım şiir ve türküleriyle davetlilere duygusal anlar yaşattı.

Kahramankent Lisesi konferans salonunda gerçekleştirilen etkinliğe Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, Yönetim Kurulu üyeleri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğrencilerin türkü dinletisi ve ‘Çanakkale’ konulu tiyatro gösterisiyle devam etti. Programın sunuculuğunu yapan Asım Yıldırım, Çanakkale Savaşı'ndaki kahramanlık öykülerini anlattı. Sanatçı Gökmen de seslendirdiği birbirinden güzel parçalarla programa katılanları bir yandan coşturdu diğer taraftan hüzünlendirdi.

Programın açılış konuşmasını yapan Kahramankent Eğitim Kurumları Genel Müdürü Ümit Murat Tunç, bin 300 öğrenciyle eğitim faaliyetlerine devam ettiklerini belirtti. Husumete vakti olmayan Anadolu insanın dünyanın dört bir yanında yeni bir sevdaya tutulduğunu ifade eden Tunç: “Anadolu insanın milli ruhu bu gün husumete vakitleri olmayan muhabbet fedailerinin ilhamlarını dünyanın dört bir yanına taşımalarıyla yeni bir sevdaya tutulmuştur. Bu sevdayla Çanakkale’deki heyecan birdir. Çanakkale’deki milli ruhu diri tutarak Türkiye’nin güvenlik, refah ve özgürlükler ülkesi olması için çalışmalıyız. Çanakkale’de bu milleti ihya edecek nesli kaybetmiştik. Şimdi o nesil yeni bir baharda bize selam vererek yeniden geleceğimizin bahçelerini süslemeye devam ediyor. Çanakkale’de toprağa düşenler şimdi sadece sınırlarımız içinde değil, dünyanın dört bir yanında fedakar insanların gayret, himmet ve teveccühleriyle diriliyorlar.” diye konuştu.