Ülkelerindeki savaştan kaçarak Türkiye'ye sığınan Suriyeli çocuklar, çadır kentte düzenlenen törenle karnelerini aldı.

Dulkadiroğlu Kaymakamı Metin Maytalman, Türkiye'deki öğrencilerle beraber Suriyeli öğrencilerin okullarının da tatile gerdiğini belirtti.

Çadır kentte, okul öncesinde 255, ilkokulda 2 bin 100, ortaokulda bin 200, lisede 275 öğrencinin eğitim gördüğünü bildiren Maytalman, Suriyeli öğrencilerin eğitimlerinin Suriyeli öğretmenler tarafından verildiğini kaydetti.

Maytalman, "Öğretmenlerin özverili çalışmaları ve mekanın kaliteli olması sayesinde güzel bir eğitim yılını tamamladık. Kendi öğrencilerimize verilen eğitim imkanlarını Suriyeli öğrenciler için de sağladık, aralarında hiçbir farklılık yok" dedi. 

Suriyeli öğretmen Marah İdi de Türkiye'nin sağladığı imkanlar sayesinde iyi bir eğitim yılı geçirdiklerini belirterek, "Türk devletine verdiği bu imkanlardan dolayı teşekkür ediyoruz. Ülkemizde yaşanan savaştan kaçarak buraya geldik. Verilen bu güzel imkanlar sayesinde çocuklarımıza Arapça eğitimleri veriyoruz. Hem sınıftaki öğrencilerimle hem de aileleriyle konuşuyorum herkes Türkiye'den çok memnun olduklarını söylüyor" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere karneleri dağıtıldı.