Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu geleneksel hale getirdiği kavurma şenliğinin 4. sünü 12 Haziran 2013 Çarşamba günü okul bahçesinde yaptı.

Tüm masrafının okul çalışanları tarafından karşılandığı kavurma şenliğinde öğrencilere ve misafirlere kavurma ikram edildi.

Kavurma Şenliğinde tüm hizmetleri okul idarecileri ve öğretmenlerin yaptıkları görülürken, okulun tüm öğrencilerine ekmek arası kavurma ve ayran ikramında bulunuldu.

Konteynerlarda eğitim öğretime devam eden ve bina olarak Kahramanmaraş'ın utancı haline gelen Çakmakçı Sait İlköğretim Okulu yaptığı bu etkinlikle öğretmenleri ve öğrencilerine moral aşıladı.

Okul Müdürü Hakkı Erdemir yaptığı açıklamada "Kavurma Şenliğini öğretmen arkadaşlarımızın isteğiyle 4 yıldır yapıyoruz. Amacımız öğretmen, öğrenci ve veliler arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak; dayanışma, yardımlaşma, paylaşma duygularını güçlendirmektir" dedi. Öğretmen arkadaşlarının bu konudaki özverilerine de değinen Erdemir "paylaşma, yardımlaşma gibi güzelliklerde öğretmenler olarak öğrencilerimize örnek olmak istiyoruz" dedi.

Kavurma şenliğine okul idareci ve öğretmenleri, okulun eski öğretmenleri, öğrenciler, veliler, bazı okulların idareci ve öğretmenleri ile Milli Eğitim Çalışanları katıldı.