Din Bir sen İl başkanlığında yapılan toplu dağıtım töreninde MBSTS hazırlık kitabının başta Din İşleri Yüksek Kurulu üyesinin de aralarında bulunduğu beş Profesör ve üç Doçentin çalışması olduğu, eserin diyanet personelince en çok tutulan kitaplar arasında olduğu belirtildi.
Din Bir Sen İl Başkanı Şevket Bozdoğan kitabın, alanında uzman akademisyenlerce özenle hazırladığını, anlatımlı ÖSYM formatında soru cevaplı olduğunu söyledi. Başkan Bozdoğan kısa ve öz yapılandırılmış konulara değinen MBSTS kitabının görevde yükselme, atama, Yurt dışı, Hac ve Umre görevlendirmelerindeki sınavlarına hazırlanan din görevlilerinin daha başarılı olmalı yüksek puan almaları için bu hazırlık kitabını seçtiklerini belirtti.
Din Bir Sen Kahramanmaraş İl yönetiminin ücretsiz dağıttığı hazırlık kitabının ilk etapta 300, daha sonra 500 olarak düşünüldüğü yaklaşık 10 bin tl olduğu belirtildi.
Din Bir sen yönetim Kurulu üyesi Cuma Biricik kitabı incelediklerinin altını çizdi ve sendikacılık yapmadan tüm din görevlilerini kapsayan bir dağıtım olduğunu belirtti, bu incelikten dolayı “başkanı tebrik ediyorum” dedi.
Üngüt Veysel Karani Camii İmam Hatibi Bünyamin Sarıbıyık, “hazırlık aşamasında güzel düşünülmüş, bize de sadece çalışmak düşüyor. Allah Başkanımızdan razı olsun.”
İmam Hatip Mehmet Koç dağıtılan hazırlık kitabını, tüm din görevlisi arkadaşlara tavsiye etti, din bir sen yönetimini kutladı.
Hazırlık Kitabı; Doç Dr. Özcan Güngör’ün editörlüğünde, Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Prof Dr. Mehmet Ünal, Prof. Dr. Ahmet Yıldırım, Prof. Dr. Metin Özdemir, Prof. Dr. Ömer Yılmaz, Prof. Dr. Halil İbrahim Bulut, Doç. Dr. Ali Osman Kurt, Doç Dr. Yasin Yılmaz tarafından hazırlandı.
HABER: HACI ALİ GÜNEÇIKAN