Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi (Adana BTÜ), Pearson Test of English (PTE) Academic sınavı için yetkili merkez oldu. Sınav merkezinin açılışı için Ziyapaşa Yerleşkesi'nde yapılan törene BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, Defterdar Metin Otak, oda başkanları, iş adamları, PTE Academi yetkilileri ile üniversite personeli katıldı.

Uluslararası geçerliliği olan PTE Academic sınavı 3 saatlik tek oturumda yapılıyor. Başvuru aşamasından sonucun adaya iletilmesine kadar olan tüm süreçler elektronik ortamda yapıldığı için insan faktörü bulunmuyor. Bu nedenle sınavın güvenliği ve güvenilirliği oldukça yüksek. Bir yılın 360 gününde sınav yapılabiliyor. ÖSYM eşdeğerliği de bulunan sınav sonucu 5 iş günü içerisinde adaya iletilirken, alınan sonuç akademik ve lisansüstü başvurulardan, İngilizce hazırlık muafiyet sınavlarına kadar pek çok alanda kullanılabiliyor. Etkin, yaygın, erişilebilir ve uluslararası nitelik taşıyan sınav, dünya çapında gelişmiş ülkelerin üniversiteleri tarafından da tanınıyor.

Düzenlenen tören kapsamında Pearson Türkiye Ölçme Değerlendirme Müdürü İpek Sarı ve Avrupa-Ortadoğu Satış ve Pazarlama Direktörü Chris Moris, ortak bir sunum yaparak PTE Academic sınavı hakkında katılımcıları bilgilendirdiler.

Sunumun ardından konuşan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Adem Ersoy, uluslararası bir merkez açtıklarını belirtti. Prof. Dr. Ersoy, “ Üniversitelerin, toplumun ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmaları gerekir. Bizler de bu yönde kurslar ve sınavlar düzenliyoruz. PTE Academic sınavı, uluslararası geçerliliği yüksek olan, ÖSYM’nin sınavlarıyla eşdeğerliği bulunan ve tabiri caizse el değmeden yapılan bir sınav. Bu nedenle güvenilirliği oldukça yüksek. Böyle bir sınava ev sahipliği yapmaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. Bununla birlikte çok kısa süre sonra çeşitli alanlarda mesleki yeterlilik belgesi vermek için gerekli akreditasyonu sağlıyoruz. Adana BTÜ olarak her zaman toplumun ihtiyaçları doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek. Bu sınav merkezimizin açılmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve PTE yetkililerine teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.