Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Alkan'ın veda mesajı

Değerli Yönetici ve Öğretmen Arkadaşlarım, Kıymetli Öğrencilerim, Saygıdeğer Veliler
 
İki buçuk yıldır büyük bir heyecan, özveri ve şevkle sürdürdüğüm Milli Eğitim Müdürlüğü görevimi, yine aynı düşüncelerle sürdüreceğine inandığım bir başka arkadaşıma devrederek aranızdan ayrılıyorum.
    
Devlet memuriyeti hayatımda öğretmen ve yönetici olarak değişik kademe ve yerlerde görev aldım. Bütün bu görevler içinde Kahramanmaraş'ın benim hem memuriyet hem de sosyal hayatımda çok ayrı ve özel bir yeri olduğunu belirtmek istiyorum. Büyük bir kurtuluş destanına imza atan Kahramanmaraş'ın vefalı evlatlarını tanımaktan, böyle bir kimlik sahibi şehirde çalışmaktan dolayı gururluyum.
    
Sütçü İmam´ın, Şeyh Ali Sezai Efendi´nin, Mıllış Nuri'nin,  Necip Fazıl´ın, Yedi Güzel Adamın, sanat dostlarının ve daha nicelerinin, özüne ruh üflediği güzel şehir Kahramanmaraş'ın evlatları olarak beni bağrınıza bastınız. Bana güzel hizmetler yapma fırsatı verdiniz. Bunlar için hepinize teşekkür ediyorum.
    
Kahramanmaraş eğitim ve öğretimde bugün, dün olduğundan çok daha iyi bir yerde. TEOG' da çok iyi bir yerdeyiz. LYS' de artan bir ivme yakalamış durumdayız. Akademik başarıda inşallah çok daha iyi yerlerde olacağımıza inanıyorum. Kahramanmaraş'ta okullaşma büyük bir hızla devam ediyor. 2015 sonuna kadar Milli Eğitimimiz yaklaşık 1700 derslik kazanmış olacak. Bu konuda Sayın Valimizin büyük emeği oldu. Kendisiyle çalışmış olmaktan mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Bütün bunların orta ve uzun vadede Kahramanmaraş'ın eğitimine önemli katkılar sunacağını düşünüyorum.
    
Görev yaptığım süre içinde, bir ekip anlayışıyla çalışmaya özen gösterdim. Kapılarımı hem eğitim camiasına hem de Kahramanmaraşlılara açık tutma anlayışında oldum. Okul müdürlerine rağmen Milli Eğitim Müdürünün, öğretmenlere rağmen okul müdürlerinin, öğrencilere rağmen öğretmenlerin başarılı olma şansları olmadığı düşüncesiyle hareket ettim. Geldiğimiz noktada Milli Eğitim Müdürlüğü ile eğitim camiasının dün olduğundan çok daha kaynaşmış olduğunu gözlemliyorum.
    
Bu duygularla, Kahramanmaraş'ın eğitimi için hiçbir desteğini esirgemeyen Sayın Valimize, uyum içinde çalıştığımız Sayın Milletvekillerimize, okul ve derslik yapımında önemli katkılarını gördüğüm hayırsever işadamlarımıza, eğitime destek veren kurum ve kuruluşlara, hem mesailerini veren hem de dostluklarını sunan mesai/ekip arkadaşlarıma, Kahramanmaraş'ın eğitimi için seferber olmuş yönetici ve öğretmen arkadaşlarıma, geleceğimiz, göz nurumuz sevgili öğrencilerimize  ve değerli Kahramanmaraşlılara teşekkür ediyor, saygılarımı ve sevgilerimi sunuyorum.