İkili ilişkilerin geliştirilmesiyle birlikte KSÜ’de eğitim gören Bosna-Hersek’li öğrencilerin sayısı da önemli ölçüde arttı.  KSÜ’de eğitim gören öğrenciler Bosna-Hersek ile ilişkilerin güçlenmesi için gönüllü kültür elçiliği yapan Osman Nalbant ile birlikte Rektör Prof. Dr. Durmuş Deveci’yi ziyaret etti.

Rektör Deveci, Osman Nalbant ve Bosna-Hersek’li öğrencileri Senato Toplantı Salonunda kabul ederek bir süre görüştü. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Deveci, Bosna-Hersek’le olan ilişkilerin eğitim alanında olduğu gibi diğer alanlarda da tesisi ve geliştirilmesinin tarihi bir sorumluluk olduğunu ve bu ilişkilerin daha da kuvvetlenmesi için gayret ettiklerini belirtti.

KSÜ’de eğitim gören Bosna-Hersekli öğrencilerin sayısını arttırmak, kardeşlik ilişkileri ve medeniyet birlikteliğini sürdürmek için çalışmaya devam ettiklerini belirten Rektör Deveci, Bosna-Hersek ile kurulan ilişkilerde desteğini esirgemeyen Osman Nalbant’a teşekkür etti.

Osman Nalbant ve Bosna Hersekli öğrenciler Rektör Deveci’ye konukseverliği ve Bosna-Hersek ile ilişkilerin geliştirilmesi yönünde attığı önemli adımlar için teşekkürlerini sundular.

Bosna –Hersekli öğrenciler Rektör Deveci’ye ziyaretin anısına Bosna-Hersek Vranduk Kalesinin resmedildiği tablo takdim ederken, Rektör Deveci’de öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.