KSÜ Cahit Zarifoğlu Konferans Salonunda düzenlenen seminer öncesi KSÜ Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından hazırlanan ‘Zararlı Alışkanlıklar ve Madde Bağımlılığı’ başlıklı slayt sunumu gerçekleştirildi.

Slayt gösteriminin ardından Kahramanmaraş İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yücel Kayadelen madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında KSÜ’ye yeni kayıt yaptıran öğrencilere yönelik seminer sunumu gerçekleştirdi.

Madde bağımlılığıyla daha etkin mücadele için narkotik bünyesinde kurulan narkotim’ler hakkında bilgi veren Kayadelen, “Yürütülen gizli operasyonların yanı sıra resmi kıyafetli personeller de önleyici hizmet görevi yürütecekler. Amacımız şehrin her noktasında güvenilir ve huzurlu bir ortam sağlamak.” diye konuştu.

Narkotik suçlara ilişkin oluşturulan ihbarların değerlendirileceği ‘Narkomobil’ projesinden de bahseden Kayadelen, ‘Narkomobil’ projesiyle uyuşturucuyla mücadelede vatandaşların da tam desteğini almayı hedeflediklerini söyledi.  Proje kapsamında '0 552 155 46 46' numaralı bir ihbar hattı kurduklarını belirten Şube Müdürü Yücel Kayadelen, vatandaşların uyuşturucuyla ilgili her türlü ihbarını, aynı zamanda çekecekleri video ve fotoğrafları da WhatsApp aracılığıyla kendilerine ulaştırabileceklerini söyledi.

“Polis her sokakta olamayabilir ama sizlerin şahit olduğunuz vakalarda bizim gözümüz olmanızı istiyoruz” diyen Kayadelen, seminer sunumunun sonunda öğrencilerin konuya ilişkin sorularını cevaplandırdı.

Kahramanmaraş İl Halk Sağlığı Müdürlüğünden Psikolog Çağrı Seyfi Moroğlu da uyuşturucu maddeden kurtulmak için yapılması gerekenler hakkında öğrencileri bilgilendirdi.