IQ Gelişim Merkezi  Müdürü Esra KELEN basına yaptığı açıklamada; "Kahramanmaraş'ta ilk kez Menar Mental Aritmetikle eğitime başlayan ve bünyesinde Jetoku Hızlı Okuma ve Anlama eğitimi, Pumkin Online İngilizce eğitimleriyle devam eden  IQ Gelişim Merkezi  bu seferde Kahramanmaraş'ta ilk kez hizmete başlayan ve eğitime farklı bir boyut kazandıran Eğlenceli Bilim  ve Ödev Kulübünü öğrencilerle buluşturuyor.
               
Ayrıca velilerimizin isteği ve öğrencilerimizin ihtiyaçları doğrultusunda yoğun çalışan aileler için  hazırlanan Ödev Kulübü Menar'da yerini aldı. Ödev Kulübü programı ile öğrenciler ödevlerini yapacak, anlamadıkları konuları tekrar edecek,ders takviyesi alacak ve velilerimize çocuklarıyla geçirecek güzel zaman kazandıracak.
            
Okul müfredatına uyumlu Menar Mental Aritmetik,  eğitimde yeni bir çığır açan bu programla problem çözmeye, temel matematik kavramlarının öğrenilmesine katkı sağlayan ve  matematiksel düşünmeyi merkeze alan bir sistem olarak hazırlanmıştır. Menar Mental Aritmetik okul müfredatına da uyumlu olması sebebiyle  öğretmesi ve  öğrenmesi kolay eğlenceli bir matematik haline gelmiştir."dedi.
         
IQ Gelişim Merkezi  Eğlenceli Bilim Eğitmeni Ayşenur AKSOY'da yaptığı açıklamada "İçerisinde bulunduğumuz teknoloji ve İletişim çağında "çocuklar ekrana değil bilime dokunsun"  sloganıyla yola çıkan IQ Gelişim Merkezi  bilim programıyla derslikler laboratuvara dönüşüyor. Çocuklarımız öğrendikleri konuları ilk defa ilimizde bizim kurumumuzda yapılan  deneylerle  pekiştiriyor. Eğlenceli Bilim deneyleri programı 4-12 yaş arası çocukları bilimin olağanüstü dünyasıyla tanıştırıyor. Kurumumuzda bu muhteşem deneyimi çocuklarımıza yaşatacağımız için heyecanlanıyoruz.
         
IQ Gelişim Merkezi  Müdürü Esra KELEN son olarak  yaptığı açıklamada "Her yeni dönem Kahramanmaraş'ımıza  yeni eğitim programlarını sunmaktan ve bu programları halkımızla paylaşmaktan büyük onur duyuyoruz.IQ Gelişim Merkezi'nde öğrencilerimiz “Çocuklarımız” diye yazılır “geleceğimiz” diye okunur".dedi.