Uzaktan eğitim döneminde ekran karşısında çok fazla duran öğrencileri ekrandan uzaklaştırmak ve faydalı vakit geçirmelerini sağlamak amacıyla Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Bugün Günlerden Sen Projesi başlatıldı. Projenin ilk ayağı 1 Ocak 2021 Pazartesi günü Bugün Günlerden Kitap etkinliği ile başlamış oldu. Etkinlik kapsamında Bugün Günlerden Kitap, Bugün Günlerden Müzik, Bugün Günlerden Oyun, Bugün Günlerden Şiir, Bugün Günlerden Resim ve Bugün Günlerden Kahramanmaraş etkinliği düzenlenecek.

Yapılan Açıklamada Şu İfadeler Yer Verildi

Toplumda ve özellikle çocuklarda teknoloji bağımlılığındaki artış endişe verici boyutlara ulaşmıştır. "Bugün Günlerden Sen" Projesi ; çocuklarımızın aylardır çok vakit geçirdikleri ekran karşısından uzak kalmalarını sağlamak amacıyla belirlenen tematik başlıklar doğrultusunda aile ortamında birlikte vakit geçirecekleri etkinlikler düzenlenmesini teşvik edilmesi ile katılımcıların sosyalleşmesine olumlu katkı sağlanması hedeflenmektedir.

Proje kapsamında aşağıda belirtilen temalar doğrultusunda etkinlikler yapılması ve bu etkinliklerin sosyal medya hesaplarından belirlenen etiket ve hesaplar doğrultusunda paylaşılması planlanmaktadır.

Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürlüğü Twitter , İnstagram ve Facebook Sosyal Medya Hesapları üzerinden temanın etiketi ve @kmarasilmem etiketleri ile etkinlik temalı bir görsel (fotoğraf veya video) ile katılım sağlanacaktır.

Yapılan etiket çalışmaları sonucu iyi örnekler kurum hesabında paylaşılacaktır.

1 Şubat Pazartesi - Kitap - #BugunGunlerdenKitap

3 Şubat Çarşamba - Müzik - #BugunGunlerdenMuzik

5 Şubat Cuma - Oyun - #BugunGunlerdenOyun

8 Şubat Pazartesi - Şiir - #BugunGunlerdenSiir

10 Şubat Çarşamba - Resim - #BugunGunlerdenResim

12 Şubat Cuma - Kahramanmaraş - #BugunGunlerdenKahramanmaras

Paylaşımlarda mutlaka @kmarasilmem ve @tcmeb etiketlenmesi gerekmektedir. Ayrıca Örnek, 3 Şubat Çarşamba günü #BugunGunlerdenMuzik etiketiyle paylaşılması gerekiyor.

ÖRNEK TWİTTER PAYLAŞIMI

ÖRNEK İNSTAGRAM PAYLAŞIMI

ÖRNEK FACEBOOK PAYLAŞIMI