Kahramanmaraş İl Milli Eğitim Müdürülüğü tarafından "Baba, Oğul, Anne, Kız Hepimiz Okuldayız" projesinin tanıtımı yapıldı.

Öğretmenevinin toplantı salonunda gerçekleşen tanıtım toplantısında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, projeyle özellikle kız çocuklarının okula devam oranlarının arttırılmasının hedeflendiğini söyledi.

Kahramanmaraş'ta öğretmen açığı konusunda herhangi bir sıkıntı olmadığını hatırlatan Akkurt, şunları kaydetti:
"FETÖ ile ilgili görevden alınan ya da açığa alınan öğretmenlerle ilgili olarak da, tabi her şeyin kendi içerisinde belli riskleri var. Bu riskler içerisinde eğitim fakültesini bitirmiş öğretmen arkadaşlarla bayram öncesinde yoğun bir şekilde çalışarak 19 Eylül tarihinden itibaren öğretmensiz sınıf bırakmadık. Dolayısıyla bizim eğitim faaliyetlerimize çok ciddi anlamda bir sekte vurmadığını ifade etmek istiyorum."

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, ‘Kızlar Okula, Kadınlar İşe-Baba, Oğul, Anne, Kız Hepimiz Okuldayız’ projesinin tanıtımı için biraraya geldiği basın mensuplarının sorularını cevapladı. FETÖ soruşturmasının eğitim faaliyetlerine çok ciddi bir sekte vurmadığını ifade eden Akkurt, “Tayini çıkan öğretmen sayısıyla Kahramanmaraş’ı isteyen öğretmen sayısı arasında ciddi farklar oluşmaya başladı. Kahramanmaraş artık eğitim anlamında bölgenin sevilen, sayılan bir ili haline geldi. Geçmişte bizden giden öğretmen sayısı fazlaydı, gelen öğretmen sayısı daha azdı. Şimdi bu durum tersine döndü. 500 öğretmen gidiyor, 700 öğretmen geliyor. Böyle bir sirkülasyonumuz var. Dolayısıyla eğitimde kültürlü alan içerisinde biz öğretmen sirkülasyonunda karlı durumdayız. Bu FETÖ soruşturması kapsamında görevden alınan ya da açığa alınan öğretmenlerle ilgili olarak da her şeyin kendi içerisinde belli riskleri var. Bu riskler içerisinde biz bunları eğitim fakültesini bitirmiş öğretmen arkadaşlarımızla bayram sürecinde yoğun bir şekilde çalışarak,19 Eylül tarihinden itibaren öğretmensiz sınıf bırakmadık. Dolayısıyla bizim eğitim faaliyetlerimize çok ciddi anlamda bir sekte vurmadığını belirtmek isterim”