Akkurt, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle Anadolu Ajansı (AA) Kahramanmaraş Büro Müdürlüğünü ziyaret etti.
İlde eğitim alanında yapılan çalışmalara ilişkin soruları cevaplandıran Akkurt, "Derslik başına düşen öğrenci sayısını 25'e düşürmeyi hedefliyoruz. Kahramanmaraş genelinde yapılan eğitim yatırımlarıyla, bazı ilçelerde bu sayı 17'ye kadar indi. Önümüzdeki dönem için 22 civarında yeni yatırımımız var. İnşallah 3 yıl gibi kısa bir dönem içerinde derslik başına düşen öğrenci sayımız ideal noktaya gelecek" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığınca öğretmen ve öğrenciler başta olmak üzere eğitimin tüm paydaşları için tasarlanan Eğitim Bilişim Ağı'na (EBA) ilişkin de bilgi veren Akkurt, projenin, dünyada kendi alanında birinci olduğunu ifade etti.

EBA'nın öğretmen, öğrenci ve veli girişlerinin olduğu bir eğitim yazılımı olduğunu ifade eden Akkurt, şunları kaydetti:

"Şu anda 8,5 milyon öğrenci bu ağın üyesidir. Bizim amacımız onu 18 milyona çıkarmak. Öğretmen ve velilerle takip edilebilir, izlenebilir, değerlendirilebilir bir noktaya gelmesini istiyoruz.  En büyük tanıtım eksiklerimizden bir tanesi bu. Biz eğer velilere de tanıtabilirsek, şu anda hiç bir kursa, yardımcı kaynağa, ek derse ihtiyaç kalmayacak. Bakanlığımız bunları interaktif bir şekilde anlatıyor."

Akkurt, önümüzdeki günlerde EBA projesinin tanıtım atağına başlayacaklarını vurguladı.

Bir öğrencinin anlamadığı dersi eve geldiğinde okul şifresini girip internetten takip edebileceğini ifade eden Akkurt, bunun bu anlamda çok önemli bir proje olduğunu belirtti.

EBA'nın dünyada şu anda eğitim anlamında birinci yazılım olduğunu vurgulayan Akkurt, "Türkiye'nin dışındaki ülkeler bununla ilgili çalışma yapıyor. Eğer Kahramanmaraş olarak verimli kullanabilirsek, milleti, vatandaşı, öğrenciyi, öğretmeni haberdar eder bu sürece dahil edebilirsek kendi akranlarımızdan , öbür illerden bir kaç adım öne çıkaracak" diye konuştu.