Öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak, kitaplara karşı aidiyet duygusu kazanmaları ve daha fazla ilgi duymaları amacıyla Onikişubat Belediyesi tarafından uygulanan okur- yazar buluşması öğrenciler tarafından ilgiyle karşılanıyor.

 Okur- Yazar Buluşuyor” projesi kapsamında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi ve Fatih Çok Programlı Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla Eğitimci- Yazar Vehbi Vakkasoğlu ile buluşma gerçekleşti.

 Öğrencilere bu ülke için faydalı bireyler olmaları konusunda önerilerde bulunan Vakkasoğlu, sohbet havasında konuşma yaptı ve şunları söyledi:

 “Siz geleceğimizin simgelerisiniz. Bana sorarlar: bu ülkenin geleceği nasıl? Aydınlık mı, karanlık mı gri mi? Diyorum ki gençlere bakalım, onların gönüllerine girelim söyleyelim. Hakikaten gönlünüzde ne var? Gönlünüz karanlıksa, geleceğiniz karanlık, gönlünüz aydınlıksa geleceğiniz apaydınlıktır. Bu ülkenin geleceğinden umutluysanız hiç umutsuz olmanıza gerek yok. Bunları sizden anlamak istiyorum ama duymak istediğim cevap tek ‘gönlümüz aydınlık, geleceğe dair umudumuz çok ve bu ülke için iyilik adına yapmayacağımız şey yok’ başka cevabımız olmaması gerekir yoksa atalarımıza dedelerimize, bu ülkeyi kanları canları pahasına sonuna kadar koruyanlara, bize emanet edenlere vefasızlık etmiş oluruz.

 Bu ülkenin geleceğine değil, bütün dünyanın geleceğine sizin çok önemli katkılarınız olabilir. Onun için kendinizi fark etmeniz lazım. Siz sıradan, sürüden, herhangi bir varlık değilsiniz. Siz Allah’ın en üstün yarattığı insansınız. Daha üstünü yok ve bütün kainatı tabiatı emrine verdiği bilgiye doymayan seçkin insansınız. Bu güzelliklerin farkına varacak imana sahipsiniz, bir de üstüne Müslümanız. Bunu en güzel şekilde değerlendirin” sözlerine yer verdi.

Gerçekleştirdiği programlar, soru-cevap bölümü ile son buldu. Vakkasoğlu, yöneltilen soruları cevaplandırdı.