Onikişubat Belediyesi 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminde 591’i ortaokul olmak üzere toplamda 2400 öğrenciyi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde geleceğe hazırlıyor. Sınav sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte verilen emeklerin karşılığı ise yüzleri güldürdü.

Onikişubat Belediyesi Sosyal Etkinlik Merkezlerinde bulunan üniversite hazırlık öğrencilerinin başarısı, gençlerin geleceğin teminatı olduğunu belirten ve bu anlayış ile onların eğitimine katkı sağlayan Başkan Mahçiçek’i de gururlandırdı.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılının başarı tablosunda lise takviye gruplarında ilk dört binde 1 öğrenci, ilk On Binde 29 öğrenci, elli binde 120 öğrenci, yüz binde 206 öğrenci, yüz elli binde 362 öğrenci ve iki yüz binde 427 öğrenci derece alarak, %70 oranında başarı sağladı.

2017-2018 eğitim ve öğretim yılında ortaokul takviye gruplarında ise ilk %5’lik dilime 33 öğrenci, ilk %10’luk dilime 184 öğrenci, ilk %15’lik dilime ise 260 öğrenci girmeyi başararak, %81 oranında başarı sağlandı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek sağlanan başarı oranlarından dolayı mutluluğunu belirterek “ Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde her yıl ortaokul ve lise olmak üzere öğrencilerimize ücretsiz olarak eğitim veriyoruz. Öğrencilerimizi geleceğe hazırlamak ve hayata atmak istedikleri adımda bir basamak görevi görerek, onlara en iyi imkânları sunmaya çalışıyoruz. Eğitim, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda aktiviteler gerçekleştirerek, onların nitelikli bireyler haline gelmesini sağlıyoruz. 2017-2018 eğitim ve öğretim döneminin çok şükür meyvelerini aldık. Öğrencilerimiz verdiğimiz eğitimlerin karşılığında bize en güzel hediyeyi verdiler. Biz istiyoruz ki, geleceğimizin teminatı olan bu gençlerimiz kendilerini en iyi şekilde yetiştirsin ve bu ülkeye faydalı bireyler haline gelsin” ifadelerini kullandı.

“Üniversite Sınavı Giriş Harç Paraları Başkan Mahçiçek’ten”

Konuşmasında öğrencilere bir sözü olduğunu vurgulayarak sözlerine devam eden Başkan Mahçiçek “Sosyal Etkinlik Merkezlerimizde eğitim gören gençlerimizden lise grubu yüzde yetmiş başarı oranı sağlarken, ortaokul gruplarımızda da yüzde seksen bir oranında başarı sağlandı. Bu bizler için bir gurur tablosudur. Bizde daha önce söz verdiğimiz gibi bu öğrencilerimizin üniversite sınavlarına giriş harç paralarını vereceğiz. Sosyal belediyecilikte öncü hareket ediyoruz. Eğitim ve kültür bağlamında örnek işlere imza atmaya gayret ediyoruz.

Yaptığımız hizmetlerin doğru olduğunun, hizmetin uygulamasının da etkili olduğunun göstergesidir. Her zaman belirttiğim gibi biz insan odaklı hizmet anlayışıyla tabi ki önce eğitim diyoruz. Geleceğimizi, nesillerimizi ancak eğitimin kurtaracağına inanıyoruz. Öğrencilerimizi başarılarından dolayı tebrik ediyor, devamını diliyorum” ifadelerine yer verdi.