Kahramanmaraş Piazza Alışveriş ve Yaşam Merkezi'nde, 12 Şubat Kurtuluş Günü kutlamaları kapsamında ”˜'satranç turnuvası'' düzenlenecek. Satranç Federasyonu İl Temsilciliği ve Üstad Satranç Kulübü işbirliğinde düzenlenecek turnuva için başvurular alınmaya başlandı.

12 Şubat Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen turnuva, 4 kategoride gerçekleşecek. 05 Şubat ile 06 Şubat 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek turnuvaya başvurular Üstad Satranç Kulübü'ne yapılacak.

Turnuvanın Afacanlar kategorisinde 6-7-8 yaşındaki yarışmacılar katılacak. Minikler kategorisinde 9-10  yaş, Küçüklerde 11-12 ve 13 yaş, Yıldızlar kategorisinde ise 14 yaş ve üzeri olanlar yarışacak.

Her kategoride ilk 3 dereceyi alan sporculara kupa ve madalyanın yanı sıra K.Maraş Piazza AVM'de bulunan Kabuller A.Ş tarafından Arçelik marka tablet PC, cep telefonu, mp4 verilecek. Ayrıca, ilk 10'da yer alacak yarışmacılar Piazza AVM yönetimi tarafından çeşitli hediyelerle ödüllendirilecek.