Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi yeni bir Erasmus + projesine başladı. Türkiye Ulusal Ajansı koordinatörlüğünde, 5 ortaklı KA229 – Okul Değişim Ortaklığı projesi yürütülmeye başladı.  “Key to my Career by Having Intelectual Norms” (Bilişsel Standartlara Sahip Olarak Kariyer Edinme İpuçları) adlı proje İsveç, Romanya, Letonya ve Sıbistan ortaklığında gerçekleştirilecek. Proje minimum 24 ay sürecek ve öğrenci hareketlilikleri sağlanacak.

Projeyle ilgili bikgi veren Kahramanmaraş Sosyal Bilimler Lisesi Müdürü Abdulkadir Özdemir şu ifadeleri kullandı:

"Projenin amaçları; öğrencilerin matematik yeterliliklerini arttırmak, kariyer planlama ve iş dünyası ile ilgili bilgi vermek, STEM, geleceğin mesleklerini tanımak, öğretmenleri eğitsel anlamda desteklemektir. Bunlara ek olarak farklı kültür ve insanları tanımak, dil gelişimi ve ICT becerilerini geliştirmek de hedeflenmektedir.

Yapılacak hareketliliklerin biri de şehrimizde gerçekleştirilecektir. Kahramanmaraş’ı eğitsel, kültürel, endüstriyel olarak ve elbette yöresel lezzetleri ile tanıtmak için heyecanla bekliyoruz. Başarılı bir proje dönemi olmasını ümit ediyoruz."