Tören, Atatürk Meydanı'nda bulunan Atatürk Anıtı'na İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt'un çelenk sunumuyla başladı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından programa, Mehmet Akif Kültür Merkez'inde devam edildi.

Akkurt, burada yaptığı konuşmada, okulların ne anlama geldiğine vurgu yaparak "Okullar bizi kendi ruhumuza kavuşturan, her hareketimizin ahlaki değer olduğunu tanıtan insanlığı seven temiz yürekler, vicdanlarımızın her an Allah'ın huzurunda yaşadığını ifade eden mekanlardır" dedi.

Okulların maddeden manaya, çokluktan birliğe doğru gidişin bir kurallar manzumesi olduğu dile getiren Akkurt "Bu anlayışla  okullarda ders veren öğretmenler ruhlara istikamet vermeli ve onları iyiye güzele doğru harekete geçirip yönlendirmelidir. Vatan, millet, bayrak, çalışma, üretme, dürüstlük, ahlak ve maneviyat, milli birlik, kim olduğumuzu ve niye yaşadığımızı tanıtma aşkını aşılayan dersler vermektir" diye konuştu.

Emekli öğretmenler adına konuşan Murat Öznalçın ise öğretmenliğin tarihini anlattı.

Öğretmenler Günü'nün önemini ve kutsiyetini anlatan Öznalçın, "Öğretmen ışık güç kaynağıdır, ömürce bitmeyecek asillik, sevgilik, tevazu, arkadaşlık, dostluk, bilgelik ve daha nice kavramların oluşturduğu halkaların bengü taşıdır" dedi.

Kahramanmaraş Anadolu Lisesi Müdürü Mehtap Süt ise öğretmenliği anlamanın ve bu günü idrak etmenin önemine değindi.

Öğrenciler tarafından çeşitli sunumlar ve müzik gösterileri yapıldıktan sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni yapıldı.

Daha sonra yarışmada dereceye giren öğrencilere ödül verildi, mesleğe yeni başlayanlara yemin töreni düzenlendi ve emekli öğretmenlere hizmet belgesi verildi.
- Pazarcık

Pazarcık'ta 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen törende, 37 stajyer öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adımını attı.

Pazarcık Kaymakamı Mehmet Boztepe, Pazarcık Belediye Konferans Salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğretmenlerin çok onurlu ve kutsal bir görev yaptığını belirtti.

Bugün dünyanın en gelişmiş 20 ülkesi arasına girilmesinin öğretmenlerin eseri olduğuna dikkat çeken Boztepe, şunları kaydetti:

"Bugün çağdaş bir toplum haline gelebilmişsek, geleceğe ümitle bakabilmeyi başarabiliyorsak bu sizlerin sayesindedir. Bugün Cumhuriyeti temel ilkeleriyle beraber ayakta tutabiliyorsak bu da sizlerin sayesindedir. Eğitimciler bu ülkede kolluk kuvvetlerden sonra en fazla şehit veren bir meslek grubundadır. Bu kadar kutsal bir görev yapıyorsunuz. Gelecek nesilleri şekillendirecek, yeni nesilleri oluşturacak olan sizlersiniz. Allah yolunuzu açık etsin."

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Pazarcık Mesleki Teknik Eğitim Merkezi (METEM) Müdürü Mehmet Yavuzatmaca  ise öğretmenlik mesleğinin insanlık tarihinin en kadim ve en etkileyici mesleği olduğu vurguladı.

Konuşmaların ardından 37 stajyer öğretmen yemin ederek mesleğe ilk adım attı, emekli öğretmenlere de plaket takdim edildi.

- Elbistan

Elbistan ilçesinde, 24 Kasım Öğretmenler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na Milli Eğitim Müdürü Kürşat Bayazıt tarafından çelenk konulmasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla program Fen Lisesi Konferans Salonu'nda devam etti. 

Öğretmenler Günü nedeniyle düzenlenen şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri Kaymakam Tuncay Akkoyun ve programa katılan protokol tarafından verildi.

Kaymakam Akkoyun tarafından emekli olan öğretmenlere "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninin ardından öğrenci ve öğretmenlerden oluşan koro şarkılar seslendirdi.

Elbistan Jandarma Komutanlığı ekipleri 24 Kasım Öğretmenler gününde sorumluluk alanındaki okullarda öğretmenleri ziyaret ziyaret ederek, karanfil takdim etti.