Törende, kursiyerler tarafından yapılan bir birinden güzel  tatlı, dondurma ve yemek çeşitleri katılımcılara ikram edildi.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, burada yaptığı konuşmada, mesleki eğitim kurslarının ülkenin tanıtımı açısından son derece önemli olduğunu belirtti.

Okay, Kahramanmaraş'ın tatlı ve dondurma sektöründe olduğu gibi yemek alanında da söz sahibi bir kent olabilmesi için yapılan bu tür organizasyonların mutlaka desteklenmesi gerektiğini ifade etti.

Yemek kültürünün usta çırak yada anne kız ilişkileriyle yeteri kadar gelişemeyeceğine işaret eden Okay,  artık bu tür eğitimlerin kaçınılmaz olduğunu sözlerine ekledi.

Çıraklık Eğitimi Merkezi Müdürü Mustafa Yeşil ise kurum olarak ahilik teşkilatını benimsediklerini ve ahilik öğütleri arasında yer alan "harama bakma,  haram yeme, doğru, sabırlı ve dayanıklı ol, yalan söyleme, büyüklerinden önce söze başlama, kimseyi kandırma, kanaatkar ol, dünya malına tamah etme, yanlış ölçme, eksik tartma, etkin ve üstün durumdayken affedici, hiddetli iken yumuşak davranmayı bil, kendin muhtaç iken başkalarına verecek kadar cömert ol" ilkeleri doğrultusunda öğrenci yetiştirdiklerini söyledi.

Konuşmaların ardından, kurulan modern mutfağın açılış kurdelesi kesildi.

Tören, Lokantacılar Odası Başkanı Erdal Kambur'a plaket takdimi ve ikramların ardından sona erdi.

Törene, Dulkadiroğlu Kaymakamı Mehmet Türköz, Onikişubat Kaymakamı Mustafa Anteplioğlu, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Ahmet Kuybu, İş-Kur İl Müdürü Ali Yüce ve İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt ile ilgililer katıldı.