Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Aslanbey Mahallesi'nde 10 bin 40 metrekarelik alan üzerine yapılan okulun açılışında yaptığı konuşmada, yeni eğitim ve öğretim yılının güzellikler getirmesini diledi.
Okulu varlıklarıyla güzelleştireceklerin öğrenciler olduğunu belirten Güvençer, öğrencilerin söz konusu yeni okulu başarılarıyla hak ettiği yere getireceğine inandığını kaydetti.

Öğrencilere çeşitli nasihatlerde bulunan Güvençer, "Her biriniz büyüdüğünüzde gururla diplomalarınızı gösterip, 'ben Kahramanmaraş Çakmakçı Sait ilkokulundan veya orta okulundan mezunum' diyeceksiniz, buna söz veriyor musunuz? Hepimizi birer veli olmak noktasında buluşmuş durumdayız. Çocuklarımız neşesi mutluluğu gerçekten hepimizi keyiflendiriyor. Allah onların yüzlerindeki güzel tebessümlerini soldurmasın. Biz onlara baktığımızda geçmişimizi, geleceğimizi görüyoruz" diye konuştu.

ÇAKMAKÇI SAİT İLK ORTA OKULU FOTOĞRAFLARI

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ise yeni öğretim yılının ülkeye ve Kahramanmaraş'a hayırlı olması dileğinde bulundu. 

Açılışa katılanların okula ilk gittiği günki gibi heyecanlı olduğunu dile getiren Erkoç, son 13 yılda kentte önemli eğitim yatırımlarının olduğunu kaydetti.

Yeraltı zenginliklerine sahip olmayan Türkiye'nin en önemli gücünün insan olduğunu vurgulayan Erkoç, şöyle devam etti: "Kahramanmaraş'ta Cumhuriyetin kurulduğu günden bu yana yapılan okul kadar 12-13 yılda eğitim tesis kazandırıldı. Bu öğrenciler sadece bizlerin değil Kahramanmaraş'ın ve Türkiye'nin geleceğidir. Bizler zengin yer altı kaynakları olan sahip bir ülke değiliz. Bizim en büyük gücümüz sermayemiz sosyal sermayemiz yani insanımız. İnsanlarımızı en donanımlı hale getirmek zorundayız. Dünyada büyük mücadelede geri planda kalmayalım."

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Uğur Dilipak ise AK Parti iktidarın ilk göreve başladığı dönemlerde 60 kişilik sınıflarda eğitim gören öğrencilerin bugün 30 kişilik sınıflarda eğitim görür olduğunu, bunu daha da aşağılara çekmek istediklerini kaydetti.

Eğitim gördüğü dönemlerden örnekler veren Dilipak, şunları kaydetti:

"Bizim zamanımıza baktığımda, okullar açıldığı zaman bir hazırlık bir telaş olurdu. Telaşımız da kitaplar alınacaktı. Kitapları hangi kırtasiyeden alacağımızı kestiremiyorduk. Bir kitabımız bir kırtasiyede varsa bir diğer kitabımız başka kırtasiyeden alırdık. Şu anda öğrencilerimiz kitaplarını okulla ücretsiz olarak almaktadır. Bunun sağlanmasında emeği geçen başka Cumhurbaşkanımız olmak üzere herkese teşekkür etmez istiyorum."

Konuşmaların ardından protokol üyeleri, öğrencilerle birlikte Çakmakçı Sait İlk ve Orta Okulunun açılış kurdelesini kesti. 

Törene, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt, veliler ve öğrenciler katıldı.