Afşin Anaokulu öğrencileri, Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında Eshab-ı Kehf Külliyesi ve cami ziyaretlerinde bulundu.

Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Müftülüğü tarafından ortak yürütülen "Haydi Çocuklar Camiye, Camiler Çiçek Açsın" Projesi ile anaokulu öğrencilerine camiler tanıtılarak, değerler eğitimi verildi.

Kahramanmaraş Milli Eğitim Müdürlüğünün Değerler Eğitimi Projesi (KADEP) kapsamında proje hazırladıklarını ifade eden Afşin Anaokulu Müdürü Azize Şeyma Doğan,  çocuklarda küçük yaşta manevi bilinç oluşturmak istediklerini söyledi.

Öğrencilere değerler eğitimi dersi verildiği dile getiren Doğan, şunları kaydetti:

"Okulda 9 şubemiz var ve sınıflarımızda değerler eğitimi öğretmenimiz tarafından 1 saat değerler eğitimi verilmekte. Uygulama sonucunda öğrencilerimizin Eshab-ı Kehf ve Ulu Cami'ne ziyaretini sağladık. 'Haydi Çocuklar Camiye, Camiler Çiçek Açsın' Projesi ile çocuklarımızın manevi ve milli bilincini keşfetmelerini sağlamayı hedefledik." 

Konuşmaların ardından anaokulu öğrencileri kendileri için özel hazırlanan seccadeleri ile Ulu Cami'ne götürüldü. Öğrenciler burada Ulu Cami Müezzini Rıdvan Bülbül tarafından karşılandı. Cami hakkında bilgi alan öğrenciler, namaz kıldı ve aileleri için dua etti.