İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında, Albayrak İlkokulu'ndan 25 öğrenciye sebze, meyve ve süs bitkisi seraları ve TEMA Vakfı temsilciliğini gezdirildi. 

Çocuklarda tarım konusunda bilinç oluşturmak amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında öğrencilere ağaç ve sebze türleri ile fidan dikiminin önemi anlatıldı. Öğrencilere sebze ve meyvelerin doğal yetişme koşulları gösterildi ve yetiştirme şartları hakkında bilgi verildi. 

İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje ile çocuklara tarımı sevdirmeyi ve bu konuda çocukları bilinçlendirmeyi hedeflediklerini söyledi.

Öğrencilere doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak için böyle bir çalışma yaptıklarını ifade eden Emirailoğlu, şöyle konuştu:

"Tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi verdik. Yine çocuklarımıza doğa, çevre, küresel ısınma, tarım, gıda, kaynakların ekonomik kullanımı, atık yönetimi, iklim değişikliği konularında farkındalık kazandırmak istedik. Doğadan kopuk yetişen çocukları sıkıştıkları dört duvar arasında binalardan çıkartarak doğa ile buluşturarak güzel bir çalışma yaptığımıza inanıyorum."

HABER FOTOĞRAFLARI

Albayrak İlkokulu 4. sınıf öğrencisi İbrahim Salih Aşcı, okullarının böyle bir program ile kendilerini gezdirmesinden mutlu olduğunu dile getirdi.

Öğrencilerden Yağmur Nehir Kalan ise böyle bir geziye katıldığı için çok mutlu olduğunu, bu geziyle çok şey öğrendiğini aktararak "Seralara giderek bitkileri gördük. Tarımın ve doğanın korunması aynı zamanda her insanın ağaç dikmesini gerekiyor." dedi.