Kültürpark Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen ilk program 40 Yıl Sonra Bugün paneli oldu.

Panel Yöneticisi Cemal Şakar başkanlığında gerçekleştirilen panele Türkiye, Irak, Fas ve Azerbaycan’dan gelen Kadhem Khanjar, Matlab Mukhtarov, Soukaina Habiballah, Fatih Baha Aydın, Arda Arel konuşmacı olarak katıldılar.

Panelin açılışında bir selamlama konuşması yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürü Mustafa Semerci Genç Edebiyatçılar Buluşması paneli kapsamında bir araya geldiklerini ifade ederek: “Kültür ve Turizm Bakanlığı, TİKA, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ve Sancak Medya grubu işbirliğiyle 7 şehirde ‘Genç Olmak Genç Ölmek’ sloganı ile Genç Edebiyatçılar Buluşması gerçekleştirilmektedir. Bugün şehrimizde Irak, Fas ve Azerbaycan’dan gelen edebiyatçılarımız var. Burada yapılan bu programın benzerleri de aynı anda İstanbul, Bursa, Mardin, Konya, Kayseri ve Gaziantep olmak üzere 7 şehirde gerçekleştiriliyor. Geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” dedi.

Panelde ilk sözü Panel Yöneticisi Cemal Şakar aldı ve panelistlere 5’şer dakika süre verileceğini ve iki tur üzerinden panelin gerçekleşeceğini söyledi.

Irak’tan gelen Kadhem Khanjar ile Fas’tan gelen Soukaina Habiballah tercüman aracılığıyla konuşmalarını yaptılar.

Edebiyatçılar 40 yıl sonra bugün kendi ülkelerinde edebiyatın hangi noktada olacağı konusunda görüşlerini dile getirdiler.

Panelin sonunda panelistler öğrenciler tarafından kendilerine yöneltilen soruları da cevaplandırdılar.

Genç Edebiyatçılar buluşması bugün okullarda akşam ise saat 19.00’da Kültürpark Konferans Salonu’nda tekrar edecek.

Program 3 Kasım 2017 Cuma günü saat 19.00’da Serdar Tuncer’in Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceği Şiir Dinletisi ile sona erecek.