Kahramanmaraş İl Müftülüğü bünyesinde çalışan İş Kur ve Denetimli serbestlik elemanlarına “İşimi Yapıyorum, Dinimi Öğreniyorum” projesiyle hem Kur’an hem de dini bilgi eğitim veriliyor.
Diyanet İşleri başkanlığı ve Kahramanmaraş İl Müftülüğünün yürüttüğü kadın ve erkek çalışanlara belli saatlerde verdiği dini eğitim kurslarına ilgi oldukça yoğun. İşte bu hizmetin Kahramanmaraş’taki uygulaması İş Kur ve denetimli serbestlik çalışanlarınca da takdir görüyor.
Kadın ve erkek çalışanlar mesai arasında işi bırakıp soluğu eğitimin verildiği salonda alarak “İşimi yapıyorum, Dinimi öğreniyorum” kursunda katılıyor, hem Kur’an hem de Ahlak, Siyer ve dini bilgi almış oluyorlar. Mesailerini tamamlarken bir yandan da Kur’an öğrenmenin mutluluğunu yaşıyorlar. 
Görüntüler Kahramanmaraş’tan. Diyanet İşleri başkanlığının her zaman dini eğitim programına talep yoğun oldu. Program ilk etapta Kahramanmaraş İl Müftülüğü içinde çalışan yüz’ün üzerinde İş Kur ve denetimli serbestlik elemanlarından sadece 16 kişiye veriliyor.  
Kur’an ve dini bilgiler, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher başkanlığında Din Hizmetleri ve Eğitim Şube Müdürü İlyas Hannep ile Din Hizmetleri Uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşı tarafından veriliyor. Kursa katılan İş Kur ve denetimli serbestlik elemanları verilen dini eğitimden oldukça memnun oldukları gözleniyor.
İl Müftüsü Muhammed Gevher Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin hayırlı bir iş olduğunu belirtti. Müftü Gevher bu uygulamayı aslında tüm iş yerlerinde de uygulanması gerektiği vurguladı, çalışan ile çalıştıranlar arasında daha güzel bir bağlılığa vesile olacağının altını çizdi.
İl Müftülüğü Şube Müdürü İlyas Hannep ise konuşmasında iki ay sürecek olan eğitimlerin diğer çalışanlara da verileceğini kaydetti. Hannep, erkek çalışanların dersine kendisinin, bayan çalışanlara ise Müftülük Uzmanı Ayşe Mernuş Tepebaşının girdiğini söyledi.
Uzman Ayşe Mernuş Tepebaşı “Kur’an öğretmek veya dini bilgi vermek kadar güzel ve keyifli bir şey yok. Burada ki elemanlar zevkle inliyorlar. Öğrenmenin sevincindeler, bilenlerde nasıl ilerletebiliriz düşüncesiyle öğreniyorlar.”
Bu arada tüm kursiyerlere İl Müftüsü Muhammed Gevher tarafından birer adet Kur’an-ı Kerim, Elif bâ Cüzü ve Dinim İslâm isimli kitaplar takdim edildi.
HABER-KAMERA: HACI ALİ GÜNEÇIKAN