Onikşubat Belediyesi, engelli vatandaşlara yönelik proje ve desteklerini sürdürüyor. Kahramanmaraş İş-Kur Müdürlüğü ile yürütülen çalışma kapsamında, işitme engelli vatandaşlara yönelik dikiş nakış kursu açıldı. 

İşitme engelli kadınların meslek edindirilmesi, sosyal ve ekonomik yaşama kazandırılması amacıyla açılan kursa, ilk etapta 10 kursiyer katıldı. Kurs eğitmeni Ayşe Canbolat tarafından verilen eğitimlerle el ve makine dikişi öğrenen kursiyerler, birbirinden farklı ürünler ortaya çıkarmaya başladılar. 

Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, engelli vatandaşlara yönelik çalışmalara büyük önem verdiklerini söyledi. Engellilerin sosyal yaşama kazandırılması için her türlü adımı atmaya devam edeceklerini kaydeden Mahçiçek, şu ifadeleri kullandı:

“Engelli vatandaşlarımızı asla yalnız bırakmıyoruz. Her alanda gece gündüz demeden çalışan belediyemiz, engelli vatandaşlarımız içinde projeler üretip, hayata geçiriyor. Bu da onlardan bir tanesi ve güzel sonuçlar almaya başladık. Kursa katılan kadınlarımız, hem keyifli vakit geçiriyor, hem de kendi gelirlerini kazanıyorlar. Biz de onların engellerini aşmaları için daima yanlarında olmaya devam edeceğiz."
 

 işitme Engelli Kadınlara Dikiş ve Nakış Kursu