Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya, bir otelde gerçekleştirilen toplantıda yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği önderliğinde yürütülen projeyle, ildeki dezavantajlı bireylerin işgücü piyasasına girişlerinin önündeki engellerin kaldırılması ve bu bireylerin girişimcilik, kişisel gelişim, kariyer planlama ve mesleki eğitimler aracılığıyla istihdam edilebilirliklerinin artırılmasını amaçladıklarını söyledi.
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin yanı sıra 10 ilde 12 belediyede yürütülen projeyle dezavantajlı bireylere yönelik sosyal destek ve istihdam hizmetlerinin koordinasyonu ve sunulmasına ilişkin yeni bir model geliştirildiğini ifade eden Çetinkaya, Büyükşehir Belediyesi olarak bugüne kadar sosyal sorumluluk kapsamında yaptıkları çalışmaları aktardıklarını belirtti.

Güzel hizmetler gerçekleştirdiklerini dile getiren Çetinkaya, bundan dolayı da "Yaşlı Dostu Kent" ödülü aldıklarına kaydetti.

Çetinkaya, daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı.

Proje Teknik Destek Ekibi İletişim Uzmanı Alper Ömeroğlu da Kahramanmaraş'taki işgücü piyasasında dezavantajlı bireylere yönelik meslek alanları ve proje çalışmalarına ilişkin sunum yaptı.