Mehmet Akif Kültür Merkezinde yapılan final programında 11 haftalık yarışmada  32 okul arasından finale kalan 4 okul birincilik için yarıştı.
Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay etkinlikte yaptığı konuşmada, Gençlerin rekabet içerisinde olduğu ve amacının değerleri desteklemek olan yarışmaların sonuna geldiklerini söyledi.
Finale kalan öğrencileri ve öğretmenlerini aynı zamanda bu etkinliğe katkı sağlayanlara teşekkür ettiğini belirten Okay, "Bu yarışmaya katılan her ekip ayrı bir heyecan ve değer katkı yarışmamıza, televizyon yayını sayesinde evlerimizde bizlerde ortak olduk. Neticede şehrimiz adına faydalı bir etkinlik olduğu kanaatindeyim. Bu yarışma sürecinde hem katılımcılar hem izleyiciler olarak bizler de oldukça istifade ettik. Şehrimizin kültür ve değerlerini aktarmak bakımından sorular özenle seçilmiş olduğunu fark ettik." dedi.
İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Akkurt Kahramanmaraş'ın kültürünü 11 hafta boyunca süren yarışmanın sonuna geldiklerini ve bu programla da taçlandırdıklarını söyledi.

HABER FOTOĞRAFLARI

Aksu TV Genel Müdürü Cüneyt Beyit ise "Değerlerimiz Bilgi Yarışması adından da anlaşılacağı üzere kültürümüzü ve değerlerimizi yansıtmaya, Kahramanmaraş'ın kültürüne gelenek ve göreneklerine ışık tutmaya çalışan şehrimizin kültürel zenginliklerini ortaya çıkarmaya çalışan bir yarışma programıydı." diye konuştu.
Kültürümüz ve Değerlerimiz Liseler Arası Bilgi Yarışması Gülizar Şamil Aktaş Anadolu lisesi birinci, TOKİ Kazım Karabekir Mesleki Teknik ve Anadolu lisesi ikinci, Erdem Bazayat Anadolu lisesi ise üçüncü oldu.