Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi organizasyonu ile Türk Kütüphanecileri Derneği Genel Merkezi ve Kahramanmaraş Şubesi’nce ‘Herkes İçin Kütüphane’ projesi kapsamında gerçekleştirilen eğitim seminerinde konusunda uzman akademisyenler ve konu uzmanları bilgiler sundular.

Ramada Otel’de gerçekleştirilen eğitim semineri ilk olarak açılış konuşmaları ile başladı.

Açılış konuşmalarında ilk olarak kürsüye Türk Kütüphanecileri Derneği Genel Başkanı Ali Fuat Kartal projeye ilişkin bilgiler aktardı.

Daha sonra kürsüye gelen Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Cevdet Kabakcı, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren kütüphanelerin Türkiye’de örnek gösterildiğini ifade ederek, kütüphaneler hakkında bilgiler verdi.

Açılış konuşmalarının ardından eğitim seminerine geçildi.

 ‘Herkes İçin Kütüphane’ Projesi Direktörü Prof. Dr. Mehmet Emin Küçük ve Türk Kütüphanecileri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Erhan Erkan’ın da hazır bulunduğu eğitim seminerinde; Prof. Dr. Doğan Atılgan “Neden Bilginin Organizasyonu?”, Prof. Dr. Sacit Arslantekin “İnternette Bilgi Kirliliği ve Bilgiye Erişim”, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bayter “Yaratıcı Kütüphane Hizmetleri”, Uzman Korcan Doğan “Kütüphanelerde Pazarlama Yönetimi”,  Tuncel Acar “Kütüphanelerde Okuyucu Hizmetleri” başlıklı mesleki sunumlar gerçekleştirerek katılımcıları bilgilendirdiler. 

Eğitim seminerinin sonunda katılımcıların yönelttikleri sorular da cevaplandırılarak dilek ve temennileri dile getirildi.

Eğitim seminerinin sonunda Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen Türk Kütüphaneciler Derneği Kahramanmaraş Şubesi’nin açılışı da gerçekleştirildi.

Eğitim seminerine Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi kütüphanelerinde görev yapan personeller diğer birimlerin kütüphanelerinde görev yapan personeller olmak üzere 60 personele eğitim verildi.