Kahramanmaraş'ta Narlı Tren Garı'na giden 150 öğrenci, kitaplarda tanıdıkları trenle kısa bir gezintiye çıktı.
Kent merkezindeki Şehit Mıllış Nuri İlkokulu sınıf öğretmenlerinin düzenlediği geziye 4. sınıf öğrencileri, aileler ve öğretmenleri katıldı.

Kitabın dışına çıkarak öğrencilere pratik kazandırmak amacıyla yapılan gezide öğrenciler, Narlı Tren Garı Şefi Rıdvan Kendirli ve danışma görevlisi Servet Aydın'dan bilgi aldı. Burada trenleri inceleyen öğrenciler, daha sonra aileleriyle bindikleri trenle yolculuk yaptı. 

Öğrencilere demiryolları ve treni anlatan çeşitli hediyeler verildi.

Okulun sınıf öğretmenlerinden Mesut Aktürk, burada yaptığı konuşmada, sınıf öğretmenliğinin en güzel yanının çocukların hayatı öğrenirken mutlaka öğretmenlerinden birşeyler alması olduğunu belirtti.

Öğrencilerine her mezuniyet döneminde farklı aktiviteler yaptıklarını dile getiren Aktürk, bu sene de öğrencileri trenle tanıştırdıklarını söyledi.

Velilerin de eşlik ettiği tren garı gezisinde öğrenciler için güzel bir etkinlik olduğunu ifade eden Aktürk, "Çocuklarımızın ve velilerimizin çoğu ilk defa trenle tanışıyor olması onları çok mutlu etti. Farklı ulaşım araçlarını tanıyıp binmeleri onlara güzellikler ve eğlence kattı. Günün dolu dolu yaşayan öğrencilerimiz için tren gezisi ileride unutamayacakları bir hatıra oluyor. Biz sınıf öğretmenleri olarak dersi kitabın dışına çıkarttığımızda öğrettiğimizi düşünüyoruz. Çok eğlenceli bir zaman geçirildiğini düşünüyorum" diye konuştu. 

HABER FOTOĞRAFLARI

Öğrenci velilerinden Fatih Purtaş ise ikiz kız çocuklarının mutluluğuna ortak olduğunu söyledi. Çocuklarının tren yolculuğuna ilişkin bilgisinin olmadığını aktaran Purtaş, "Onlar için tren garına geldik. Yavrularım canlı bir şekilde bunları görme şansı yakaladı. Güzel bir uygulama oldu. Çocuklar ilk defa trene binecekler onun mutluluğunu yaşıyorlar. Öğretmenlerine çok teşekkür ederim" dedi.

Öğrencilerden Büşra Topal da ilk defa trenle tanıştığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

Nur Sema Başkonuş ise arkadaşlarıyla çok eğlendiklerini belirterek, "Trenlerin nasıl çalıştığını, nasıl hareket ettiğini görmek ve ilk defa trene binmek beni çok mutlu etti" ifadelerini kullandı