Elbistan Şehit Er Cuma Potuk Yatılı Bölge Ortaokulunda, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yaptırılan zenginleştirilmiş kütüphanenin (z-kütüphane) açılışı yapıldı.

Z-KÜTÜPHANE HABER FOTOĞRAFLARI - TIKLA

Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, açılışta yaptığı konuşmada, Z-Kütüphane'nin öğrenciler için güzel alışkanlıklar kazandıracağına inandığını söyledi.

Kahramanmaraş genelinde 16 okulda hizmet veren Z-Kütüphanenin 3 tanesinin Elbistan ilçesinde bulunduğunu belirten Akkoyun, "Z-Kütüphanede öğrencilerin seviyelerine uygun bin adet kitap, 9 adet tam donanımlı bilgisayar, 1 adet çok fonksiyonlu yazıcı, 2 adet satranç takımı, 1 adet etkileşimli tahta, 4 adet okuma masası ve bir adet dinlenme köşesi bulunmaktadır. İnternet ağı Fatih projesi üzerinden desteklenmektedir. Aynı zamanda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Z-Kütüphane portalı ile kullanıcı tanımlaması yapılmakta, öğrencilerin EBA’ya daha kolay ulaşımı sağlanmaktadır.

Milli Eğitim Bakanlığı Z-Kütüphanelerin amacına uygun olarak kullanılabilmesi için kurum içinden bir öğretmeni hizmet içi eğitime almıştır. Z-Kütüphane sadece kurulumu yapılan okulun öğrenci ve personeline değil tüm bölge halkının kullanımına açıktır." dedi.

Yapılan konuşmanın ardından, Kaymakam Akkoyun, İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürü Kürşat Bayazıt, Eğitim-Bir-Sen Elbistan Şubesi Başkanı Tahsin Çıplak,öğretmen ve öğrenciler hep birlikte kütüphanenin açılışını yaptı.