Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen etkinlikte, kent genelinde eğitim gören yaklaşık bin Suriyeli öğrenci, gönüllerince eğlendi.
Suriyeli öğrencilerin Türkçe ve Arapça şiirler okuyup, ezgiler söylediği programda, Kur'an-ı Kerim okuma yarışması düzenlendi.

Dereceye giren öğrencilere ödülleri veren İl Milli Eğitim Müdürü Emin Akkurt, burada yaptığı konuşmada, ülkelerindeki iç savaş nedeniyle zor günler geçiren Suriyeli öğrencilerin yanlarında olmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi.

Türk milletinin savaş mağduru insanlara sahip çıktığını vurgulayan Akkurt,  sene başında yüzde 7 olan kamp dışı okullaşma oranının şu anda yüzde 48'e ulaştığını belirterek, "Bundan sonraki hedefimiz yüzde 100'e ulaşmak.  Bunu hep birlikte başaracağımıza inanıyorum. Buradaki katılımcılardan bir talebim olacak, lütfen okula gitmeyen çocuklarımızı oluşturulan okullara gönderin" dedi.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Genel Başkanı Hakkı Aygün ise hedeflerinin büyüyen Türkiye ve değerlerine yardım etmek olduğunu belirterek, dünya üzerinde milyonlarca mazlum ve mağdura ulaşarak, onların hayır dualarını alıp Türkiye'nin itibarına katkıda bulunmak olduğunu ifade etti.

BM'de Türkiye'yi temsil eden bir kuruluş olarak, mazlumların hakkını dünyaya gür bir sesle haykırabilmek için çalıştıklarını dile getiren Aygün, adalet, barış, huzur ve kardeşlik içerisinde bir Türkiye ve yeni bir dünya kuruluncaya kadar çalışmaların devam edeceğine işaret ederek, Afad, Kızılay, İHH ve diğer yardım kuruluşları ile ortak çalışmalara imza atarak, dünyada açılan yetimhaneler, okullar ve kurslara programlar hazırlayıp,  ehliyetli elemanlar yetiştirilmesinde katkıda bulunmanın hedefleri arasında yer aldığını aktardı.

Konuşmaların ardından öğrenciler tarafından skeç ve tiyatro gösterimi yapıldı.