Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi işbirliğinde Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde düzenlenen şenlikte, kent genelinde eğitim gören yüzlerce Suriyeli öğrenci, gönüllerince eğlendi.
Suriyeli öğrencilerin Türkçe ve Arapça şiirler okuyup ezgiler söylediği programda, Suriye'de bombalı saldırıdan insanların kurtarılmasının anlatıldığı tiyatro oyunu da sergilendi.

Kur'an-ı Kerim okuma yarışmasının düzenlendiği şenlikte dereceye giren öğrenciler ile onları eğiten öğretmenlere belge ve hediye verildi.

Suriyeli vatandaşların Türk ve Suriye bayraklarıyla geldiği şenlikte duygusal anlar yaşandı.

Hayrat İnsani Yardım Derneği Başkanı Hakkı Aygün, etkinlikte yaptığı konuşmada, Suriye'nin bir çok köşesine yardım götürdüklerini, bu yardımları uluştırırkende kardeşlik ve sevgiyi taşıdıklarını söyledi

Suriye'de açılan fırın vasıtasıyla günlük onbirlerce kişiye ekmek dağıtımı yaptıklarını dile getiren Aygün, "Gerek Türkiye içinde gerek Suriye içinde onbinlerce Suriyeli gence yatılı ve gündüzcü eğitim hizmeti verirken hem İslam'ın yardımlaşma ve şefkat dini olduğunu, peygamberimizin bütün insanlığın kurtuluş vesilesi olduğunu ortaya koyduk" 

Suriye'ye bugüne kadar 300 tırdan fazla yardım götürdüklerini vurgulayan Aygün, şunları kaydetti:

"Suriye'ye götürdüğümüz yardımları bizzat kendi ellerimizle dağıtıyoruz. Son zamanlarda Bayırbucak Türkmeni kardeşlerimiz Rusya bombardımanı sebebiyle büyük sıkıntı yaşıyorlar ve onlara da yardımlarımızı ulaştırıyoruz.  Burada Türkmen kardeşlerimiz, nenelerimiz ve dedelerimizle Türkiye'ye, Cumhurbaşkanımıza ve Başbakanımıza dualar ediyorlar. Yeni bir kampanya başlattık. Madaya bölgesinde açlıkla karşı karşıya kalmış kardeşlerimize yardım ulaştırıyoruz. Dünyanın bir çok bölgesinde su kuyusu açıyoruz. 700 bin ihtiyaç sahibine dünyanın birçok bölgesinde günlük temiz su ihtiyacını karşılıyor."

Aygün, büyük bir medeniyetin temsilcileri Türkiye olarak dünyadaki Müslümanların sıkıntılarına çare olmak için çalıştıklarını kaydetti.

MUHACİR İÇİN EĞİTİM ŞENLİĞİ FOTO GALERİ

Hakkın her zaman galip olacağına dikkat çeken Aygün "Türkiye olarak biz davamızda haklıyız ve haklının yanındayız, mazlumun yanındayız. Devlet kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla Türkmen kardeşlerimizin yanındayız, Suriyeli savaş mağdurlarının yanındayız, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesindeki terör mağdurlarının yanındayız" diye konuştu.

Programda, Muslim Aid Avustralya İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan ile Hayrat Muhacir Okulları Eğitim Koordinatörü Ethem Şamil de yardım faaliyetlerine ilişkin konuştu.