Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi bünyesinde faaliyet gösteren AKMOD teşkilatı, gönüllülük esasına göre çalışan ve sayıları 4 bini geçen bir oluşum olarak göze çarparken, yangın, sel, deprem gibi doğal afetlerde görev yapıyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Züver Çetinkaya ve Türk Kızılay Kahramanmaraş Toplum Merkezi Yönetici Vekili Gizem Birginal tarafından imzalanan protokolle, ilimizde bulunan Suriyeliler’e ilk yardım, yangın ve arama- kurtarma eğitimleri verilecek.

İmzalanan protokol gereği, Kahramanmaraş şehir merkezinde ve Barınma Merkezi (Konteyner kent)’te bulunan Suriyeliler, Büyükşehir İtfaiyesi eğitmenleri tarafından teorik ve pratik eğitimlere tabi tutulacak. Eğitimlerin, İtfaiye hizmet binası ve KABİTEM’de (Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezi) gerçekleştirilmesi öngörülüyor.

Suriyeli gönüllülerin ayrıca, spor, dağcılık, koordinasyon konularında da diğer AKMOD etkinliklerine katılacakları açıklandı.

Bu proje ile Suriyeli sığınmacıların, olası yangın, deprem, sel vb. durumlarda doğru ve bilinçli hareket etmeleri ve gerektiğinde müdahale ekiplerine destek vermeleri hedefleniyor.