Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak, 24 derslikli Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik Pansiyon yapımına başlandı.
Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Belediyenin Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Etüt Proje Şube Müdürlüğü tarafından projelendirilen ve kontrolünde yapılacak olan Tenzile Erdoğan 24 derslikli İmam Hatip Lisesi ve 300 kişilik pansiyon yapım çalışmalarının Dulkadiroğlu ilçesi Yahya Kemal Mahallesinde başladığı belirtildi.

Büyükşehir Belediyesinin eğitime 35 milyon lira yatırım yaptığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Büyükşehir Belediyesince yapılacak olan Tenzile Erdoğan İmam Hatip Lisesi oturum alanı 846 metrekare olup toplam inşaat alanı 5076 metrekare olarak yapılacak ve eğitim yapısı bodrum, zemin ve 4 kattan oluşacak.  Eğitim yapısında 24 derslik, Z kütüphane, fizik, kimya ve biyoloji laboratuvarı, resim ve müzik atölyesi, çok amaçlı salon, bilgisayar laboratuvarı, beden eğitimi dersliği ve idari birimlerden oluşmaktadır." 

Eğitim yapısı bahçesinde yürüyüş yolları, kameriyeler, ahşap gölgelikli oturma yerleri, bekçi kulübesi, satranç oyun alanı,  açık spor sahaları ve otoparkın yer almasının planlandığı belirtildi.

Pansiyon binasının ise bodrum, zemin ve 3 kattan oluştuğu, otel tipi 300 kişilik binanın 4'er kişilik odalarında çalışma düzeninin de yer aldığı aktarıldı.