GÜNCELLEME:

Kahramanmaraş'ta kar tatili olan okullar Onikişubat ve Dulkasdiroğlu ilçelerinin bazı mahalleleri ile Elbistan, Afşin, Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözü, Bertiz bölgesi, ılıca bölgesi, Tekir Bölgesi tatil edildi.

Kahramanmaraş'ta yoğun kar yağışı nedeniyle daha önce 3 olarak açıklanan kar tatili yapılan ilçeler sayısı arttı.

31 Aralık 2018 Pazartesi günü Çağlayancerit, Nurhak, Ekinözü, Afşin ve Elbistan ilçelerinin tamamı ile Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerindeki bazı mahalle okulları tatil edildi. Tatil edilen okullar Bertiz Bölgesi, Tekir-Döngel-Ilıca Bölgesi, Döngele Bölgesi, Dönüklü Bölgesi olarak açıklandı.

Kahramanmaraş merkez Onikişubat ilçelerinde akşama doğru yeniden hızlanan kar yağışı yarın okullara kar tatili verilecek mi sorusunu gündeme getirdi. Peki yarın Kahramanmaraş'ın hangi ilçeleirinde okullara kar tatili verilecek?

Kahramanmaraş'ta sabah saatlerinden itibaren aralıklarla devam eden kar yağışı dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde akşama doğru etkisini artırdı. Şehir merkezlerinin yanı sıra kırsal mahallelerde onlarca köy yolunun ulaşıma kapandığı öğrenildi.

Bu arada Kahramanmaraş Göksun yolunda yol açma çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğü ve zaman zaman ulaşımın aksadığı öğrenildi. Kahramanmaraş Andırın yolunda da ulaşım güçlükle sağlanıyor.

YARIN TATİL OLAN İLÇELER!

31 Aralık 2018 tarihinde Kahramanmaraş'ın Afşin, Çağlayancerit ve Nurhak ilçelerinde okullar tatil edildi. 

Son dakika açıklamasına göre Ekinözü ilçesinde de yarın okullar tatil edildi.

Öğrenciler ve veliler gece boyu devam etmesi beklenen kar yağışı nedeniyle yarın okulların tatil edilip edilmeyeceğini merak ediyor. Şu ana kadar konuyla ilgili yetkililerden sadece yukarıdaki 3 ilçeyle ilgili bilgi geldi. 

Haber Merkezimiz konuyu yakından takip etmekte olup yeni bir haber gelir gelmez buradan duyurulacaktır.

İŞ MAKİNESİ OPERATÖRÜ ÖLDÜ

ahramanmaraş'ın Onikişubat ilçesinde karla mücadele kapsamında yol temizleme çalışması yürüten dozerin devrilmesi sonucu operatör hayatını kaybetti.

Alınan bilgiye göre, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde dozer operatörü olan Mehmet Yiğit'in (33) kullandığı iş makinesi, Şahinkayası Mahallesi'nde yoğun kar yağışı nedeniyle yol temizleme çalışması yürüttüğü sırada şarampole devrildi.

İhbar üzerine olay yerine sağlık ve jandarma ekipleri sevk edildi. 112 Acil Servis ekipleri yaptıkları incelemede operatör Yiğit'in hayatını kaybettiğini belirledi.

Yiğit'in cenazesi otopsi yapılmak üzere Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Öte yandan Yiğit'in bir gün önce çocuğu olduğu öğrenildi.