Kahramanmaraş'ta yüzbinlerce öğrenci ve öğrenci velisi ile öğrenciler 2 Mart Salı günü okulların yüz yüze eğitime başlayıp başlamayacağını merak ediyor. Milli Eğitim Bakanlığının açıklama yapmasına rağmen herkes valilikten bir habe bekliyordu. Nihayet Kahramanmaraş Valiliği bir açıklama yaptı ve akıllardaki soru işaretlerini giderdi. Peki Kahramanmaraş'ta okullar ve öğrencilerle ilgili son durum nedir?

ANA OKULUNDAN LİSEYE TÜM ÖĞRENCİLER OKULA

Kahramanmaraş Valiliği Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tabloyu paylaştı ve açıklamasında "İlimiz Sarı Kategoride (Orta Risk) bulunmaktadır. Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından açıklanan kararlar doğrultusunda, şehrimizde yüz yüze eğitime başlanılacaktır. Ders programları, okul idarecilerimiz ve öğretmenlerimiz tarafından velilerimize ve öğrencilerimize duyurulacaktır." ifadesini kullandı.

HANGİ ÖĞRENCİLER OKULA GİDECEK?

Ana Okulları ve diğer okulların ana sınıfları

İlkokulların tamamı (1. 2. 3. ve 4. sınıflar) Ortaokulların tamamı (5. 6. 7. ve 8. sınıflar) ile liselerin tamamı (9. 10. 11 ve 12. sınıflar) iki grup halinde haftada iki gün yüz yüze eğitime başlayacaklar. 

Her sınıf iki gruba ayrılacak. Birinci grup; Pazartesi ve Salı, İkinci grup Perşembe ve Cuma günü okula gidecekler. Çarşamba günü uzaktan eğiyim verilecek. 

Yüz yüze eğitim 2 Mart Salı günü başlayacak.