Afşinli üniversite adayı Beyza Gürbüz, 2017 Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) MF-1, MF-2, MF-3, MF-4 puan türünde 500 tam puan alarak Türkiye birincisi oldu.

Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nda (YGS) Türkiye 2'incisi olan Gürbüz, MF-1, MF-2, MF-3, MF-4 alanında da Türkiye birincisi olarak başarısını perçinledi.

Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, eğitimini tıp fakültesini bitirerek tamamlamak istediğini söyledi.

Doktor olarak insanlığa hizmet etmek istediğini belirten Gürbüz, şöyle konuştu:

"Türkiye birincisi olmak çok güzel bir duygu. Üniversite sınavında güzel bir derece yapabilmek için düzenli bir şekilde derslerime çalıştım. Bu sonucu almak başta şahsım olmak üzere tüm ailemizi mutlu etti. Bu başarımı aileme, arkadaşlarıma ve eğitim veren arkadaşlarımıza borçluyum. Benim üzerimde emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum."

Düzenli bir şekilde ders çalışarak bu başarıyı elde ettiğini belirten Gürbüz, üniversite hayatını da başarılı bir şekilde tamamlamak istediğini belirtti.

Baba Yusuf Gürbüz ise, aile olarak, kızlarının başarısıyla gurur duyduklarını ifade etti.

Baba Gürbüz, "Kızımız daha önce girmiş olduğu sınavda Türkiye ikincisi olmuştu. LYS sınavında da tam puan alarak Türkiye birincisi olması bizlere ayrı bir sevinç yaşattı. Bu tarifsiz bir mutluluk. Allah herkese nasip etsin." diye konuştu.